Eмисия новини
от 10.00 часа

Arkivi i panjohur me fotografi të Panajot Bërnev na kthen në përditshmërinë e Sofjes së vjetër

Pak kohë më parë ju treguam për platformën virtuale “Arkivi Vizual Bullgar”, i cili synon të tregojë në mënyrë të paanshme, thjesht dokumentare në foto vende, ngjarje dhe personalitete në Bullgarinë e shekullit XX. Udhëheqës i platformës është..

25.11.21 11:57 |

Një përjetim i pazakontë shpellor në qendër të Sofjes

Vendi është Muzeu Kombëtar   “Toka dhe njerëzit” në kryeqytet.  Pikërisht aty mund të zhyteni në “Dritën magjike” të shpellave bullgare.  Në fakt, kjo është një ekspozitë kureshtare fotografike, e cila në 24 kuadro paraqet formime fosforeshente në..

23.11.21 14:48 |

Bota e harruar e Antip Obushtarov u ringjall në një ekspozitë retrospektive

Nuk duhet gjithmonë një makinë kohe për t’u zhytur në botën e kaluar të dikujt. E tillë për shembull është bota e Antip Obushtarov – fotografit, nga pllakat e qelqit të të cilit sot dalin imazhe, ngjarje, peizazhe nga një shekulli më parë...

21.08.21 11:25 |

Si të ruajmë kujtime të mira nga Sofja me ....kartolinë në dorë

A i mbani mend kartolinat nga e kaluara jonë? Ato mbi letër, të cilat prindërit tanë si dhe prindërit e tyre ua kanë dërguar njerëzve të tyre të dashur, kur kanë qenë larg njëri nga tjetri. Një vajzë 24 vjeçe do të na japë mundësinë ta provojmë këtë..

28.06.21 07:10 |

“Galeri në rrota” u nisën nëpër rrugët e Sofjes

Dy automjete nga transporti publik të “veshur” në mënyrë të pazakonshme dolën nëpër rrugët e Sofjes - tramvaji-galeri me elemente nga Bullgaria dhe Belgjika dhe trolejbus me motive folklorike nga Bullgaria dhe 21 shtete nga të gjitha kontinentet...

21.04.21 11:20 |

Bullgarja Maria Bakallova mori një nominim edhe nga Akademia Britanike e Filmit (BAFTA)

Maria Bakallova mori nominim dhe nga Akademia Britanike për Art Filmues dhe Televiziv për një rol dytësor femëror për shkak të imazhit të saj të Tutarit – vajzës së Sasha Barën Koen në shiritin “Borat 2”. Në këtë garë ajo është në shoqërinë e..

14.03.21 08:05 |

Vasill Levski është mision dhe frymëzim

Revolucionari i madh bullgar Vasill Levski që prej kohe u kthye në një figurë bashkuese për popullin. Përveç luftës për republikë të pastër dhe të shenjtë, Apostulli i Lirisë na laamanet të vërtetat e tij thjeshtë jetike, se nuk ka nevojë..

19.02.21 08:05 |

A është reklama jonë kombëtare turistike e përshtatshme me situatën e re të Covid-19?

Në vitin 2021 kritik për industrinë e turizmit, buxheti i shtetit planifikon një rritje jo të vogël të fondeve për reklamat turistike kombëtare. Për këtë qellim parashikohen pothuajse 20 milionë leva, që është një shumë rekorde, e ndarë për..

18.02.21 07:05 |

Rumjana Beleva krijon me thesare nga sëndukët e gjyshes

Respekt, enigmë, shenjtëri - secili mund të zgjedhë fjalën më të përshtatshme për emocionin që provoi kur e hapi sëndukun e gjyshes. Duke prekur kanavacën e thurur nga duart e saj, ai e ndjeu energjinë e një kohe tjetër, në figura lexoi vegime..

13.02.21 12:25 |
Petar Dundakov

Muzika e filmave është liri dhe sfidë

Thonë se muzika më e mirë e filmave është ajo e cila shikuesi nuk e vëren, por disi e përjeton përmes personazheve, përmes veprimeve dhe gjendjeve të tyre emocionale. Këtë përcaktim që duket pak të çuditshëm e bënë Petar Dundakov – kompozitor..

20.01.21 16:19 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР