Eмисия новини
от 08.00 часа

Bilanci negativ tregtar me Kinën është një problem për Bullgarinë

Bullgaria dhe biznesi mirëpresin çdo qëllim serioz të kompanive kineze për të investuar në vendin tonë sipas rregullave të BE. Përpjekjet aktive duhet të vazhdojnë për të kapërcyer bilancin negativ tregtar afatgjatë, i cili është një problem real..

09.02.21 18:38 |
Foto: Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë

Takim midis Ambasadores së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha dhe Presidentit të Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë Cvetan Simeonov

Në Dhomën Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë u zhvillua një takim pune midis Presidentit të Dhomës Cvetan Simeonov dhe Ambasadores së Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Gjatë bisedimit u konstatua se pakësimi i vëllimit..

05.02.21 13:01 |

Ulja e importit dhe e eksportit nga Bullgaria për në Bashkimin Evropian

Në periudhën janar-gusht 2020 eksporti i mallrave nga Bullgaria për në Bashkimin Evropian është pakësuar me 6.7 % në krahasim  me të njëjtën periudhë të vitit 2019 dhe është në përmasë më pak se 12 miliardë euro. Këtë e tregojnë të dhënat e Institutit..

12.11.20 15:47 |

Bullgaria importon frute dhe perime për fabrikat e saj të konservave

Çdo një konservë e tretë bullgare eksportohet, por në të ka gjithnjë e më pak produkte vendase , tregojnë të dhënat e Ministrisë së Bujqësisë për ndërmarrjet përpunuese në vend. Gjatë vitit 2019 vetëm 28% e prodhimit të frutave të..

26.08.20 19:13 |

Eksporti dhe importi i Bullgarisë po ulet

Gjatë pesë muajve të parë të vitit 2020 eksporti i Bullgarisë po ulet 8.1% për shkak të pandemisë së Covid-19 deri në 10.5 mlrd euro, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019, tregojnë të dhënat paraprake të Institutit Kombëtar të..

13.07.20 13:34 |

Protestë paqësore në kufirin me Greqinë

Ditën e hapjes së kufirit tonë me Greqinë zhvillohet një protestë paqësore në pikën kufitare “Kullata”. Ajo u organizua nga pronarët e depove për perime dhe fruta, të cilët që javën e kaluar shprehën pakënaqësi ndaj urdhëresës së Agjencisë Bullgare të..

15.06.20 10:46 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 96-të

Kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë: Koronavirusi uli infektivitetin e vet “Koronavirusi ka ulur infektivitetin e vet. Regjistrohen gjithnjë e më shumë raste pozitive të Covid-19  pa simptoma të rënda”. Këtë e tha në intervistë për BNR..

11.06.20 20:52 |

Rekord i uljes së importit gjatë prillit për shkak të krizës së Covid-19

Për katër muajit e parë të vitit eksporti bullgar i mallrave është me vlerë 9.2 mlrd euro. Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave kjo është 4.8% më pak në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019. Importi është për 9.9 mlrd euro, që..

11.06.20 15:18 |

Rënia e konsiderueshme e eksportit gjatë marsit

Nga janari deri në mars 2020 eksporti bullgar shënon ulje 1,1% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2019. Mallrat e eksportuara janë me vlerë 7 mlrd euro, njoftoi statistika kombëtare. Më e madhe është tkurrja gjatë marsit – 8,8%, kur vlera e..

13.05.20 15:03 |
Lëçezar Dinev

Bullgaria ka saldo pozitive tregtare me Kinën

Për herë të parë që prej vitesh Bullgaria ka saldo pozitive tregtare me Kinën. Për 3 muajit e parë të vitit eksporti bullgar u rrit me 11 për qind ndërsa importi kinez u ul me 21 pë qind. Këtë e tha për Radion Kombëtare Bullgare Lëçezar Dinev nga Dhoma..

11.05.20 17:41 |
Всички новини: днес | вчера