Eмисия новини
от 21.00 часа

Ministri i Shëndetësisë mbyll Shtabin e Vaksinimit

Shtabi Kombëtar i Vaksinimit kundër koronavirusit do të mbyllet, sepse i ka përmbushur qëllimet e vendosura dhe në vend të tij do të krijohet një Këshill Konsultativ për Vaksinimin, njoftoi Ministri i Shëndetësisë dr. Stojço Kacarov. Organi i..

21.06.21 14:25 |

Zgjatje me 1 muaj të gjendjes së jashtëzakonshme epidemike, rekomandojnë autoritetet shëndetësore

Bullgaria po del nga vala e tretë e epidemisë nga koronavirusi, shpalli  në brifingun e rregullt të autoriteteve shëndetësore ministri i shëndetësisë në dorëheqje profesori Kostadin Angjellov. “ Gjatë gjithë kohës na drejtonte arsyeja, intelekti..

22.04.21 14:06 |
Prof. Nikollaj Vitanov

Jemi shumë larg krijimit të një imuniteti kolektiv

Bullgare e Shkencave prof. Nikollaj Vitanov. Sipas tij aktualisht ka rritje të ngadaltë të numrit të rasteve. 20% e bullgarëve tashmë janë hasur me Covid-19 dhe kur rastet e regjistruara bëhen 800-900 mijë, atëherë do të mund të flitet..

31.01.21 10:58 |
Prof. Andrej Çorbanov

Më se gjysma e bullgarëve tashmë kanë imunitet kolektiv kundër Covid-19

Imuniteti kolektiv fillon të funksionojë. Mbi 50 për qind e njerëzve nuk do të reagojnë ndaj virusit, sepse ata janë imunë nga takimet e mëparshme me koronavirusët. Ne shohim vende me masa drastike në të cilat situata nuk është më e mirë sesa në..

25.01.21 18:21 |
Atanas Mangërov

Docent Mangërov: Që të ketë imunitet kolektiv kundër koronavirusit duhet të infektohen rreth 4 mln veta në Bullgari

Tashmë mbi 300 mijë veta në Bullgari janë infektuar me koronavirus. Që të mund të presim ulje të epidemisë, njerëzit, të cilët janë hasur me virusin, duhet të jenë të paktën 70% e popullsisë së vendit. Kjo do të thotë 4 mln veta. Këtë e njoftoi në një..

23.04.20 13:10 |
Akademik Bogdan Petrunov

Situata me Covid-19 nuk do të përmirësohet papritmas

Pas datës 13 maj situata nuk do të përmirësohet papritmas. Muaj të tërë me radhë duhet të respektohen masa të rrepta të izolimit dhe të vëmendjes kur udhëtojmë dhe hyjmë në dyqanet dhe të evitohet grumbullimi i njerëzve. Në mesin ose deri në fund të majit..

09.04.20 19:06 |
Всички новини: днес | вчера