Eмисия новини
от 05.00 часа
Bojko Rashkov

Deklaratat e para të ministrave pas zënies së posteve

Ne do të garantojmë zgjedhje të drejta dhe transparente. Nuk do të lejojmë një votë të blerë, e cila shtrembëron pamjen politike në vend dhe minon prestigjin e Bullgarisë, tha Zëvendëskryeministri i përkohshëm dhe Ministër i Brendshëm Bojko..

12.05.21 12:28 |

Në Ukrainë fillon Tubimi i IX i Bullgarëve

Më 11 dhe 12 shtator në Ukrainë zhvillohet Tubimi i IX i Bullgarëve . Qëllimi është të bashkohet diaspora bullgare, të rimëkëmbet dhe të zhvillohet gjuha amtare, të përfshihet brezi i ri në vlerat kulturore dhe historike. Në një intervistë..

11.09.20 11:26 |

Një monument i ri i Kapedanit Petko Vojvoda ruan të gjallë kujtimin për veprën e tij

Në “Kopshtin e Borisit” në Sofje u inaugurua një monument i Kapedanit Petko Vojvoda me rastin e përvjetorit të 175 të lindjes së revolucionarit të njohur bullgar, i cili ka mbrojtur me çetat e tij Trakinë Perëndimore dhe Rodopet nga robëruesit osmanë...

21.12.19 11:25 |

Pas 40 vitesh u inaugurua miniera e parë e re për nxjerrje ari në Bullgari

Me një ceremoni zyrtare në prani të Kryeministrit Bojko Borisov afër Krumovgradit, Bullgari Jugore, pas 40 vitesh u inaugurua miniera e parë moderne për nxjerrje ari në vend. Investimi është i kompanisë private “Dundee Precious Metals Krumovgrad”...

23.08.19 14:51 |
Всички новини: днес | вчера