Eмисия новини
от 11.00 часа

Një e treta e energjisë elektrike bullgare eksportohet në vendet fqinje

Një e treta e energjisë elektrike të prodhuar në vendin tonë aktualisht eksportohet në vendet fqinje. Këtë e tha drejtori ekzekutiv i Holdingut Energjetik Bullgar, Valentin Nikollov. Për të zvogëluar rrezikun e rritjes së çmimeve të energjisë..

01.09.21 14:51 |

Një kompani indiane do të investojë në Plovdiv

Një kompani indiane e teknologjisë së lartë dëshiron të investojë në ndërtimin e një qendre për ruajtjen e të dhënave në Plovdiv. Kjo u bë e qartë nga një takim i nënkryetarit të bashkisë Stefan Stojanov me përfaqësuesit e Plovdiv Tech Park dhe..

25.08.21 17:19 |

Pakënaqësi nga energjia elektrike e shtrenjtë për industrinë

Çmimet e energjisë elektrike në Bullgari i tejkalojnë ato në tregjet kryesore të eksportit për industrinë bullgare - Gjermani, Itali, Francë, Austri - me mbi 50 për qind. Kjo thuhet në një letër të Asociacionit të Organizatave të Punëdhënësve..

04.08.21 14:57 |

“Dashuri, punë dhe këmbëngulje” – motoja e industrialistit Penço Semov nga Gabrovo

Pak bullgarë kanë dëgjuar për Penço Semovin, por për atë që krijoi flitet akoma në vendlindjen e tij. Mendje e ndritur dhe talent origjinal, ai është një shembull i vërtetë i bujarisë dhe patriotizmit që ishin karakteristik për bullgarët e pasur..

10.07.21 06:05 |

Bullgarët janë të gjashtë për nga numri në Angli ndër shtetasit e BE

Më 30 qershor në orën 00.00 fiks skadoi afati përfundimtar për të aplikuar për statusin e qëndrimit të shtetasve të BE në Mbretërinë e Bashkuar. Kështu cilido që nuk ka shtetësi britanike ose irlandeze, nuk ka statusin e qëndrimit të përhershëm..

01.07.21 12:49 |

Kujdesi shëndetësor elektronik dhe qytetet e urta janë ndër theksat e Bulgarian Digital Week 2021

Më shumë se 150 lektorë nga mbarë bota të bashkuar në 14 konferenca tematike do të ofrojë sivjet Java Digjitale Bullgare (Bulgarian Digital Week 2021) nga 21 deri më 26 qershor. Forumi do të mbahet online dhe do të japë informacion aktual   dhe  do..

20.06.21 08:05 |
Pamje nga qyteti Kjustendill viti 1927 / Foto: Muzeu Historik Regjional Kjustendill

Një arkiv digjital do të ruajë gjallë historinë e trashëgimisë sonë industriale

Fabrika, pajisje hekurudhore, ura, thertore, të cilët kanë përfshirë në veten e vet historinë e zhvillimit të stuhishëm të industrisë nga dhjetëvjeçarët e parë të shekullit të kaluar, sot rrëzohen ose “vetëndizen” dhe shkatërrohen. Që të ruajë..

12.06.21 12:45 |
Filli Ladgman

Bullgarët jashtë shtetit votuan për restartimin e sistemit

Radio Bullgaria anketoi bullgarë me banim nga jashtë me pyetjen se çfarë Bullgaria presin pas zgjedhjeve parlamentare që u mbajtën më 4 prill.  Filli Ladgman që prej vitesh jeton në Melburn të Australisë. Ajo është gazetare dhe drejtuese e programit..

05.04.21 15:29 |

Pronarët e restoranteve duan një bllokim për të gjithë ose për askënd

Askush nuk beson se “bllokimi” do të jetë vetëm 14 ditë. Një bllokadë e tillë është e lejueshme nëse përfshin absolutisht të gjitha objektet dhe institucionet shtetërore. Prandaj, le të ketë një bllokim total dy-javor. Këtë e kërkuan në një..

17.03.21 13:31 |

Kancelari austriak tha se Bullgaria u privua nga vaksinat në BE

Krahasuar me popullsinë e saj, Malta do të marrë 3 herë më shumë vaksina sesa Bullgaria deri në qershor. Holanda do të marrë dy herë më shumë se Kroacia. Malta dallohet me një numër të madh të vaksinave, Bullgaria - me një të vogël. Këtë e deklaroi..

12.03.21 16:42 |
Всички новини: днес | вчера