Eмисия новини
от 05.00 часа

Bullgaria është lidere e BE-së për nga numri i grave në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

24.07.21 10:05 |
Nikollaj Denkov

Vaksinimi kundër Covid-19 u jep mësuesve dy ditë pushim

Mësuesit do të marrin dy ditë pushim nëse vaksinohen kundër Covid-19. Kjo u njoftua nga Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov. Ai e argumentoi vendimin me sëmundjen e përkohshme që mësuesit mund të merrnin pas imunizimit. Denkov sqaroi se deri..

23.07.21 18:59 |

Ushqimet e papaketuara tani duhet të etiketohen

Të gjitha ushqimet e papaketuara që arrijnë tek përdoruesi përfundimtar duhet të etiketohen. Kjo rregullohet në Urdhëresën për Sigurimin e Informacionit për Konsumatorët për Ushqimet, miratuar nga Këshilli i Ministrave. Kërkesat zbatohen për..

20.03.21 11:05 |

Superkompjuteri në Sofje duhet të jetë gati deri në qershor

Sofia Teh Park punon me një qendër kryesore evropiane për zhvillimin e kompjuterëve kuantik dhe të programimit. Superkompjuteri po punohet paralelisht. Shpresa është që deri në qershor ai të jetë në mesin e 500 kompjuterëve me performancë të lartë..

09.02.21 16:26 |

Informacion i azhurnuar për udhëtarët për në Bullgari në kushtet e Covid-19

Që nga 29 janari deri më 30 prill 2021 të gjithë personat që hyjnë në Bullgari duhet të prezantojnë PCR test negativ për Covid-19 të bërë jo më vonë se 72 orë para mbërritjes, bëri të ditur “Policia Kufitare”. Do të ketë përjashtim vetëm..

29.01.21 18:21 |

Ushtarakë bullgarë dhe maqedonas fluturuan së bashku për në Bruksel

Shefi i Mbrojtjes së Bullgarisë Adm. Emill Eftimov dhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Maqedonisë së Veriut gjenerallejtënant Vasko Gyrçinovski nisën së bashku me një aeroplan bullgar nga Aeroporti “Vrazhdebna” për në Bruksel. Në 27..

26.01.21 19:11 |

Mezi 1/3 e stafit në firmat është gati të imunizohet

Një sondazh i Dhomës Tregtar Ekonomike Bullgare tregon, se 34 për qind nga menaxherët njoftojnë se ka interes nga nëpunësit të vaksinohen kundër koronavirusit. 22 për qind e kompanive nuk kanë interes, ndërsa ½ e të anketuarve nuk mund të japin..

22.01.21 10:52 |

Bullgaria hyri në Rrjetin e Organeve për Parandalimin e Korrupsionit

Komisioni Bullgar për Luftimin e Korrupsionit dhe Konfiskimin e Pasurisë së Blerë në mënyrë të Paligjshme u pranua anëtar i plotë i Rrjetit të Organeve të Parandalimit të Korrupsionit (NCPA). Qëllimi i Rrjetit është bashkëpunimi profesional..

13.01.21 13:02 |

Modul i ri i informacionit për vaksinat

Ministria e Shëndetësisë krijoi një seksion të specializuar për vaksinat kundër infeksionit të koronavirusit në Portalin e Unifikuar të Informacionit, njoftoi zyra e shtypit e qeverisë. Moduli do t'u sigurojë informacion profesionistëve..

11.01.21 17:28 |
Marija Gabriell

Ekziston problem me kapacitetin për të prodhuar vaksina

Ekziston një dobësi në kapacitetin për prodhimin e vaksinave dhe duhet të bëhen investime atje, tha Komisionerja Bullgare e BE-së për Inovacionet dhe Kërkimet Shekncore Maria Gabriell për BNR. Lidhur me çekuilibrin në vaksinimin në vendet e BE,..

08.01.21 11:19 |
Всички новини: днес | вчера