Eмисия новини
от 03.00 часа

Shumica e nxënësve të shkollës së mesme në Bosilegrad dëshirojnë të studiojnë në Bullgari

Pothuajse të gjithë 50 maturantët që mbarojnë shkollën e mesme në Bosilegrad dëshirojnë të vazhdojnë arsimin në një nga universitetet në Bullgari. Këtë e tregojnë rezultatet e një sondazhi të kryer ndër maturantët në të vetmen shkollë të..

12.04.21 07:20 |

Një kurs falas hap derën te inteligjenca artificiale

Universiteti i Sofjes “Shën Kliment Ohridski” ofron një kurs falas në inteligjencën artificiale. Partnerë janë Fakulteti i Matematikës dhe Informatikës dhe kompanitë bullgare IT. Qëllimi është që më shumë njerëz, madje edhe ata që nuk janë..

21.02.21 12:31 |

Nxënësit bullgarë me medalje nga Olimpiada Evropiane e Informatikës

5 medalje të argjendta dhe 2 të bronzta fituan nxënësit bullgarë në Olimpiadën Evropiane të Informatikës për të rinj, që u zhvillua midis 1 dhe 6 shtatorit nga distanca në Gjeorgji. Më se 80 nxënës nga 27 shtete u përfshin në konkurrimin. Çdo vend..

08.09.20 13:27 |

Një porcion i ri i radhës prej medaljesh për informatikët bullgarë

Me katër medalje-tre të argjendta dhe një të bronztë, kthehet skuadra e Bullgarisë nga Olimpiada Evropiane në Informatikë, e cila u zhvillua në qytetin slloven Maribor. 3 nga mbajtësit e medaljeve janë nxënës nga Sofja, kurse një është nga qyteti i..

29.08.19 14:02 |

Medalje për nxënësit bullgarë në Olimpiadën e Informatikës në Azerbajxhan

Me një medalje të artë, 2 të argjendta dhe 1 të bronztë u ktheu skuadra bullgare nga Olimpiada Ndërkombëtare e Informatikës në Baku të Azerbajxhanit. Medaljen e artë e fitoi Radosllav Dimitrov nga Plovdivi. Medaljet e argjendta i morën Aleksandër..

12.08.19 15:41 |
Всички новини: днес | вчера