Eмисия новини
от часа

Bullgaria është e parafundit për nga inovacionet në BE

Bullgaria mbetet midis vendeve të BE të identifikuara si “novatorë në zhvillim”. Në të avancimi është minimal, sipas raportit vjetor të BE-së për inovacionin. Vendi është në vendin e parafundit përpara Rumanisë. Bullgaria merr vlerësime të..

27.06.21 07:20 |

Bullgaria duhet të përfitojë nga anëtarësimi në NATO

Unë nuk e shoh të ardhmen e NATO-s si një treg, por si një aleancë partnerësh të cilët punojnë së bashku për të zhvilluar teknologji, për të prodhuar pajisje ushtarake shumë efikase dhe për të demonstruar unitet. Këtë e deklaroi Presidenti Rumen..

15.06.21 10:29 |

Një platformë e ardhshme do të afrojë shkencën dhe biznesin

Shkenca bullgare është në një nivel të lartë dhe ka se çfarë t’u propozojë si investitorëve kombëtarë, kështu dhe investitorëve të huaj. Por, që të mund t’i tërheqë, ajo ka nevojë prej një transferimi efektiv të teknologjive. Por, a janë krijuar kushte,..

16.04.21 07:15 |

Ka nevojë për një model të ri për financimin e inovacioneve

Në forumin vjetor Inovacione BG Presidenti Rumen Radev bëri thirrje për një model të ri të financimit në inovacione, veçanërisht për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme. Bullgaria renditet në vendin e 37-të në klasifikimin e Indeksit Global të..

18.12.20 17:03 |

Etiketat e reja të energjisë do të ndihmojnë konsumatorët të zgjedhin

Në qoftë se pas datës 1 nëntor 2020 keni blerë frigorifer, larëse të rrobave ose televizor, mbase keni qenë të befasuar gjatë hapjes së paketimit. Është shumë e mundur të keni zbuluar një etiketë energjie, e cila dallohet rrënjësisht nga ajo e cila..

13.11.20 06:10 |

Një projekt evropian mbështet zbatimin e inovacioneve në luftën kundër katastrofave

Si një nga programet më të mëdha për studime shkencore dhe inovacione deri tani, “Horizont 2020” gëzon një përkrahje politike nga ana e Parlamentit Evropian dhe Komisionit Evropian. Me ndihmën e tyre programi arriti të transportojë një pjesë të..

08.10.20 06:05 |

Industria ushqimore dhe shëndetësia – sektorë me perspektivë për inovacione në Bullgari

Kapitali fillestar është një nga sfidat e para, me të cilat ndeshet çdo një sipërmarrës, i cili ka vendosur të realizojë idenë e vet për një produkt, ose biznes të ri. Që të ketë shans për ndihmë nga të ashtuquajturat “programe akseleratore” ai duhet të..

01.07.20 14:05 |

Diskutohet krijimi i qendrës shkencore bullgaro-kineze për inovacione

Një ekip shkencëtarësh do të marrë pjesë në krijimin e qendrës bullgaro-kineze për inovacione në Sofje. Për këtë u arrit marrëveshje në një takim te presidenti Rumen Radev me ambasadorin kinez në Bullgari Dun Sjaoxjun, zëvendës ministren e arsimit..

08.06.20 18:56 |

U hap një ekspozitë bullgare në Bruksel

Në selinë e Komisionit Evropian ministri i kulturës Boill Banov hapi ekspozitën “Gjurma bullgare në shkencë”. Iniciatore e projektit është komisionaria e inovacioneve, studimeve shkencore, kulturës dhe arsimit Marija Gabriell. Në ekspozitë prezantohen 11..

04.03.20 15:56 |

U dalluan fituesit në Konkursin Kombëtar “Ndërmarrja Inovative e Vitit”

Shtetet të cilat zhvillojnë teknologjitë caktojnë të ardhmen dhe rendin e ditës, tha presidenti Rumen Radev në ceremoninë e dallimit të fituesve në Konkursin Kombëtar “Ndërmarrja Inovative e Vitit”. Sipas kreut të shtetit, Bullgaria disponon potencial dhe..

30.01.20 17:12 |
Всички новини: днес | вчера