Eмисия новини
от 17.00 часа

Radostin Çollakov – djali nga mali Rodopa, i cili mëson intelektin artificial të mendojë në gjuhën bullgare

15 vjeçi Radostin Çollakov nga fshati Barutin në malin Rodopa tashmë 6 vjet përpiqet për të bërë makinat më njerëzore. Sikur një i huaj nga një planet i përparuar teknologjikisht, ai mbart me vete njohuri që nuk mund t’i fitonte as në shkollën..

04.05.21 09:15 |

Bullgaria ka shans të bëhet qendër për startimin e kompanive në intelektin artificial

Bullgaria ka reputacionin e një qendre tërheqëse digjitale falë talenteve të saj teknologjikë. Ajo është ndër vendet me numrin më të madh të grave që punojnë në informatikë. Ne kemi një shans real për t'u bërë një qendër evropiane fillestare në..

25.01.21 16:41 |

Realiteti virtual ose cili është çmimi i progresit

Gjatë vitit 2020 pandemia me Covid-19 i dha një shtytje të paparashikuar digjitalizimit dhe mediave sociale në jetën tonë. Qindra mijë bullgarë  mbetën në shtëpi dhe e transferuan të gjithë veprimtarinë e vet online. Lidhje në video, realitet..

04.01.21 07:10 |

Pandemitë dhe singulariteti teknologjik – e ardhmja filloi nga viti 2020

E përcollëm vitin 2020 me lehtësim por edhe me një shprese për një fill të hollë drite në tunel. Pandemia e Covid-19 nuk është vetëm një paralajmërim por edhe shans për njerëzimin të përgatitet për fatkeqësi edhe më serioze, alarmojnë shkencëtarët...

01.01.21 07:10 |
BioInfoMed' 2020, Burgas

Shkencëtarë diskutojnë studimet më të reja në bioinformatikë dhe në biomjekësi

Shkencëtarë nga mbarë bota do të marrin pjesë në Simpoziumin e parë Ndërkombëtar të Bioinformatikës dhe Biomjekësisë BioInfoMed' 2020. Ai do të mbahet në qytetin Burgas nga 8 deri më 10 tetor. Ndër temat e forumit janë intelekti artificial në..

07.10.20 06:35 |
Maksim Minçev

Bullgaria është organizatore e Kongresit të Gjashtë Botëror të Agjencive të Informacionit

Më 13 qershor në Pallatin Kombëtar të Kulturës në Sofje fillon punimet Kongresi i Gjashtë Botëror i Agjencive të Informacionit. Brenda 3 ditëve – deri më 15 qershor, përfaqësues të më se 100 shteteve dhe më se 120 mediave   do të diskutojnë të ardhmen e..

12.06.19 15:24 |
Всички новини: днес | вчера