Eмисия новини
от 22.00 часа

Nuk ka interes për kreditë studentore

Në kuadrin e 11 vjetëve, shteti ka kthyer më pak se gjysma e kredive studentore të garantuara. Pavarësisht 20 milionë eurove të livruara për vitin 2021, normat e larta të interesit nuk i tërheqin studentët. Për 11 vjet vetëm 1274 studentë kanë..

28.09.21 10:31 |

Financierët: Jini financiarisht aktiv, mos i mbani kursimet tuaja në depozita afatgjata

Pjesa e madhe e bashkatdhetarëve tanë nuk e dinë se si të menaxhojnë financat e tyre dhe preferojnë që të “ngrijnë” kursimet në depozita afatgjatë për “ditë të zeza” me norma të pafavorshme të interesit madje edhe me humbje. Analistë..

21.09.21 07:15 |

Shteti merr borxh të brendshëm me norma interesi zero

Borxhi i brendshëm prej 100 milion euro në bono shtetërore po u ofrohet investitorëve. Ky është emisioni i parë i borxhit që nga pranvera e vitit 2021 dhe në mandatin e Ministrit të Përkohshëm të Financave Asen Vasilev. Letrat me vlerë 5-vjeçare..

07.09.21 14:59 |

Parlamenti deklaron fundin e "robërisë së borxhit"

Me ndryshimet në Ligjin për Detyrimet dhe Kontratat të miratuara në lexim të dytë, deputetët vendosën një parashkrim absolut 10-vjeçar në lidhje me detyrimet private të personave fizike. Propozimi u bë nga deputetë nga Patriotët e Bashkuar, sipas..

20.11.20 14:06 |
Kostadin Angellov

Rriten pagat e mjekëve

Problemet në sistemin e shëndetësisë janë prej vitesh dhe janë rezultat i mungesës së reformave. Këtë e tha në një intervistë për BNT Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov. Ai theksoi se në Bullgari ka mjaftë shtretër spitalor por problemi..

18.11.20 11:29 |

Pesë ministra duhet të hetohen për kontratën për nxjerrjen e floririt bullgar

Koncesioni për një nga minierat më të mëdha të nxjerrjes së floririt në Bullgari “Çellopeç” është në dobi të kompanisë “Dëndi Preshës Metalls” dhe në të nuk është i mbrojtur interesi i shtetit. Këtë e shkruan gazeta “Trud” duke iu referuar një vendimi..

27.08.20 11:18 |

Bullgarët mbajnë paratë e tyre në banka, pavarësisht nga normat e ulëta të interesit

Në fund të dhjetorit 2019 interesat mbi depozitat dhe kreditë në Bullgari realisht janë negative, tregojnë të dhënat e Bankës Popullore Bullgare. Norma e interesit për depozitat është 0,2% në vit, kurse për kreditë – 4%. Në sfondin e inflacionit..

04.02.20 10:14 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР