Eмисия новини
от 05.00 часа

Burgas ofron një takim me njerëzit më të njohur nga rrjeti

Për të dytin vit radhazi, Bashkia e qytetit Burgas u jep mundësi të rinjve bullgarë të takojnë vlogerët, influencuesit, youtuberët dhe artistët e tyre të preferuar. Kjo do të jetë e mundur gjatë TEEN BOOM FEST këtë fundjavë në Stacionin Detar në..

21.08.21 09:05 |

Nuk është e qartë nëse viti shkollor do të fillojë në dhomat e klasës

Në fund të gushtit, do të jetë e qartë se si do të fillojë viti shkollor nga distanca ose në dhomat e klasës, tha për BNR Ministri i Arsimit Prof. Nikollaj Denkov. U bë gjithçka e mundur për të informuar punonjësit e arsimit që të vaksinohen, por..

03.08.21 13:23 |

“Shtëpitë e mençura” mund të pushtojnë tregun e pasurive të paluajtshme më shpejt nga sa pritej

Ju nevojitet që të udhëtoni për një-dy javë, por në shtëpi mbetet kafsha juaj e shtëpisë, të cilën të afërmit tuaj ose shokët duhet që ta ushqejnë çdo ditë. Dhe në këtë nuk do të kishte ndonjë gjë të pazakonshme nëse kohët e fundit nuk keni hyrë në..

03.08.21 10:06 |

Dhjetëra bullgarë janë të përfshirë në mashtrim në internet pa dyshuar atë

Mashtruesit përfshijnë dhjetëra Bullgarë në mashtrime në Internet përmes platformave të tregtisë së lirë. Numrat e tyre të telefonit regjistrohen në aplikacione të njohura të bisedave, përmes të cilave autorët e krimeve kontaktojnë viktimat e tyre...

13.03.21 09:35 |

Aplikimet për dokumente personale bullgare mund të paraqiten përmes internetit

Shtetasit bullgarë jashtë vendit tani mund të paraqesin aplikime për dokumente personale bullgare pa një nënshkrim elektronik, përmes faqes në internet të Ministrisë së Punëve të Jashtme, njoftoi institucioni. “Kovid kriza e ka bërë pothuajse..

17.02.21 15:01 |

Interneti do të arrijë deri te çdo një bashki bullgare

Në Bullgari ka 59 zona të bardha, ku nuk ka aspak mbulim interneti, ose çdo një bashki e pestë në vend është pa internet. Për këtë shkak Fondi Shtetëror “Bujqësia” ka shpallur konkurs për sigurimin e aksesit të shumëfishtë në internet në fshatrat..

02.02.21 12:10 |

Duan anulimin e provimeve të ndërmjetme në klasën IV dhe X

Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva i rekomandoi Ministrit të Arsimit që të anulojë provimet nga Vlerësimi i Jashtëm Kombëtar pas klasës IV dhe X. Arsyeja e letrës drejtuar Ministrit janë ankesat dhe nënshkrimet e prindërve te mbrojtësi publik...

22.01.21 12:39 |
Godina e Komisionit të Mbikëqyrjes Financiare në Sofje

Ndaluan sajtet e ndërmjetësve të rremë të investimeve

Me kërkesë të Komisionit të Mbikëqyrjes Financiare Gjykata Rajonale e Sofjes ndaloj aksesi tek interneti i firmave të cilat kanë deklaruar se janë ndërmjetës investimesh, transmetoi BTA. Lista e sajteve është publikuar edhe në faqen e Komisionit...

15.01.21 16:05 |

Vetëm 2/3 prej familjeve në Bullgarinë Veriperëndimore kanë internet

Në vitin 2020, 78.9% e familjeve bullgare kanë qasje në internet. Rritja është me 3.8% krahasuar me 2019-ën. 68% e familjeve kanë akses në internet përmes operatorëve telefonikë. 59.4% kanë një lidhje fikse me kablo. Mbulimi më i mirë - 86% e..

11.12.20 12:24 |

Biznesi kërkon ndryshime në Kodin e Punës për shkak të punës nga distanca

40 për qind e punëdhënësve në pothuajse të gjithë sektorët aplikuan punim të pjesshëm ose të plotë nga distanca, sipas sondazhit vjetor të Dhomës Bullgare të Tregtisë. Sipas analizave, komunikimi përmes internetit është shumë më i lodhshëm për..

08.12.20 13:27 |
Всички новини: днес | вчера