Eмисия новини
от 00.00 часа

U ridrejtojnë fonde për zonat rurale fermerëve të rinj

Nga Programi i Rajoneve Rurale do të ridrejtohen 458 milion euro për investime dhe masa mbështetëse për fermerë të rinj dhe ferma të vogla. Projektet për investime në ferma do të kenë një kosto maksimale deri në 1 milion euro, gjysma e të cilave do..

20.02.21 17:22 |

Toka bujqësore është më e lirë në lindje dhe më e shtrenjtë në veriperëndim

Në kohë krize njerëzit shpesh  preferojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme, përfshi dhe në tokë bujqësore. Për shkak të sigurisë së këtij investimi, prej tij përfitojnë jo vetëm personat e lidhur ngushtë me bujqësinë, por dhe të tillë të cilët..

17.02.21 08:05 |

Bilanci negativ tregtar me Kinën është një problem për Bullgarinë

Bullgaria dhe biznesi mirëpresin çdo qëllim serioz të kompanive kineze për të investuar në vendin tonë sipas rregullave të BE. Përpjekjet aktive duhet të vazhdojnë për të kapërcyer bilancin negativ tregtar afatgjatë, i cili është një problem real..

09.02.21 18:38 |

Pritet që “Rryma Ballkanike” të shlyhet për 10 vjet

Bullgaria ka një nga çmimet më konkurruese të gazit natyror në Evropë. Ata janë më të ulët sesa ata në tregun e aksioneve dhe kjo ndodhi falë kushteve të rinegociuara me “Gazprom” dhe kontratës me Azerbajxhanin, tha Ministrja e Energjetikës..

05.02.21 16:13 |
Lëçezar Borisov

Raportojmë një numër rekord të investimeve për vitin 2020

Në vitin 2020 u certifikuan projekte me vlerë mbi 1 miliard leva, tha Ministri i Ekonomisë Laçezar Borisov gjatë një takimi pune me Kryeministrin Bojko Borisov, cituar nga BTA. Kjo, sipas Ministrit, është një rekord në tërheqjen e investimeve në..

31.12.20 12:15 |

880 milion euro nga Programi i Zhvillimit Rural parashikohen për Bullgarinë

Bullgaria do të ketë mbi 880 milion euro nga Programi i Zhvillimit Rural gjatë dy viteve të ardhshme. Kjo u njoftua nga Ministria e Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pylltarisë. Ata do të jenë në gjendje të përdoren përmes investimeve dhe masave..

28.12.20 15:46 |

BE investon mjete suplementare në superkompjuterin bullgar

Ndërmarrja e Përbashkët për Teknologji Informative Evropiane me Prodhimtari të Lartë njoftoi nënshkrimin e një kontrate për 11.5 milion euro shtesë për superkompjuterin e ri në Bullgari. Ai do të ketë më shumë se 4.4 petaflop dhe do të punojë në..

14.12.20 17:23 |
Lëçezar Borisov

Masat kundër krizës do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit 2021

Deri në fund të këtij viti dhe në fillim të vitit 2021 do të disponojmë mjete të cilat do të investojmë në biznes. Këtë e tha para RKB Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Sipas tij masat do të vazhdojnë gjatë tërë vitit 2021. “Të dhënat paraprake..

06.12.20 14:57 |
Konstantin Artjushin

Investimet ruse në Bullgari mbeten të qëndrueshme

Megjithë vështirësitë bashkëpunimi ruso-bullgar në investimet po zhvillohet në mënyrë të qëndrueshme. Këtë e tha Konstantin Artjushin përfaqësues tregtar i Rusisë në Bullgari. Ai shtoi se në investimet nuk ka rënie ndryshe nga tregtia e..

18.11.20 19:01 |

Teori optimiste për bujqësinë bullgare

Menaxhimi i rrezikut në bujqësi është një aspekt i rëndësishëm për zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit. Përveç klimës dhe sëmundjeve, të cilat janë rreziqet kryesore në rritjen e bimëve dhe në blegtorinë, një   faktor tjetër hyn në ekuacion –..

29.10.20 15:21 |
Всички новини: днес | вчера