Eмисия новини
от 05.00 часа

Bullgaria duhet të rimendojë modelin për tërheqjen e investitorëve të huaj

Një sondazh i Institutit Zviceran për Zhvillimin e Menaxhimit e rendit Bullgarinë në vendin e 53-të nga 64 shtete gjithsej për sa i përket prosperitetit të saj. Kjo përbën një rënie me 5 pozita në krahasim me tri vitet e kaluara, kur shteti ynë..

12.10.21 07:15 |

Shteti merr borxh të brendshëm me norma interesi zero

Borxhi i brendshëm prej 100 milion euro në bono shtetërore po u ofrohet investitorëve. Ky është emisioni i parë i borxhit që nga pranvera e vitit 2021 dhe në mandatin e Ministrit të Përkohshëm të Financave Asen Vasilev. Letrat me vlerë 5-vjeçare..

07.09.21 14:59 |

Shumica e aplikantëve për një pasaportë “të artë” janë nga Kina, Rusia dhe Lindja e Mesme

Që nga viti 2014, Agjencia Bullgare e Investimeve (BAI) ka certifikuar investime të gjithsej 981 personave nga vendet jashtë BE-së, në bazë të të cilave t’u lejohet qëndrimi i përhershëm në Bullgari dhe shtetësia bullgare. Këtë e mësoi Deutsche..

09.08.21 17:42 |

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

23.07.21 19:11 |
Sinemorec

Dokumentari “Zërat e Sinemorecit” përsëri ngre temën për ndërtimin e tepruar të bregdetit të Detit të Zi

Sot, 26 qershor, në amfiteatrin në oborrin e Bashkisë së fshatit Sinemorec do të shfaqen dokumentarët “Zërat e Sinemorecit” dhe “Rasti Bedeçka”, të cilët ngrenë përsëri temën e ndërtimit të tepruar dhe boshllëqet në ligjin që përdorin investitorët..

26.06.21 07:25 |
Maja Manollova në plazhin

Aktivistë të GERB protestuan në plazhin “Alepu”

Me thirrjen “Maja jashtë!” përkrahës dhe përfaqësues të strukturave të partisë GERB në Primorsko dhe Burgas, duke përfshirë kryetarin e Bashkisë së Burgasit Dimitër Nikollov, u mblodhën pranë ndërtimit të diskutueshëm të një muri mbajtës në..

04.05.21 16:01 |

Një platformë e ardhshme do të afrojë shkencën dhe biznesin

Shkenca bullgare është në një nivel të lartë dhe ka se çfarë t’u propozojë si investitorëve kombëtarë, kështu dhe investitorëve të huaj. Por, që të mund t’i tërheqë, ajo ka nevojë prej një transferimi efektiv të teknologjive. Por, a janë krijuar kushte,..

16.04.21 07:15 |
Vllad Tenev

Vllad Tenev - bullgari i parë në listën e “Forbes”-it për njerëzit më të pasur në botë

Themeluesi i platformës së tregtimit të aksioneve pa komision Robinhood Vllad Tenev u bë zyrtarisht miliarderi i parë, i lindur dhe i rritur në Bullgari, i cili hyn në listën e “Forbes” me njerëzit më të pasur në botë. Vlladimir ose më mirë..

09.04.21 06:35 |

Dorëzuan çmimet vjetore “Investitori i vitit”

Për herë të pesëmbëdhjetë Agjencisë Bullgare të Investimeve iu dha çmimi vjetor “Investitori i Vitit”, këtë herë në internet, njoftoi Ministria e Ekonomisë. Në konkurs, i cili synon të dallojë projektet më të rëndësishme të investimeve në Bullgari..

02.03.21 16:47 |

Vendet e Ulëta janë investitori më i madh i huaj bruto në Bullgari

Firma nga zonat offshore kanë investuar në Bullgari mbi 4.3 mlrd euro për periudhën që nga viti 1990 deri në mars të vitit 2020. Këto janë 9.4% e këmbimit të investimeve të huaja në vend. 45,981 mlrd euro është shuma e përgjithshme e investimeve të..

27.07.20 16:59 |
Всички новини: днес | вчера