Eмисия новини
от 16.00 часа

Propozojnë votim me anë të postës jashtë shtetit

Ministria e Punëve të Jashtme propozon që bullgarët jashtë vendit të votojnë me anë të postës pas regjistrimit aktiv të votuesve. Kjo u njoftua nga Ministri i përkohshëm Svetllan Stoev. Propozohet që të formohet një zonë elektorale "Jashtë vendit"...

23.07.21 12:50 |
Kamelija Nejkova

KQZ do të përmirësojë organizimin e votimit jashtë vendit

Që prej vitesh ka vështirësi me organizimin e marrjes së protokolleve nga seksionet jashtë vendit, tha para BNT Kamelija Nejkova, kryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve /KQZ/. Problemi vjen pjesërisht për shkak të të ashtuquajturve “njësi të..

19.07.21 12:56 |

U siguruan kushte për votim jashtë shtetit, por mungonte dëshirë e mjaftueshme

Mungesa e një funksionimi të plotë të rajonit "Jashtë vendit" është ndër arsyet për pjesëmarrjen më të ulët elektorale jashtë shtetit, tha Dimitër Dimitrov nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) për BNR. "U krijuan kushte teknike - makineritë për..

15.07.21 11:56 |

Komisioni Juridik: 100% votim me makina dhe pa kufizime të seksioneve jashtë shtetit

Përbërja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve duhet të ulet nga 20 në 15 veta - kjo u vendos nga Komisioni Parlamentar për Çështjet Ligjore në votimin e dytë mbi projekt-ligjin për ndryshimin e Kodit Zgjedhor. Anëtarët e KQZ-së do të emërohen me..

27.04.21 18:12 |

Parlamenti miratoi në lexim të parë krijimin e një zone të re zgjedhore “Jashtë shtetit”

Parlamenti miratoi njëzëri në lexim të parë ndryshimet në Kodin Zgjedhor të parashtruara nga partia “Ka një popull të tillë”. Ato përfshijnë heqjen e kufizimit për hapjen e qendrave të votimit në vendet jashtë BE, krijimin e një elektorati të..

23.04.21 18:59 |
Përvan Simeonov

Vota jashtë shtetit kundër sistemit mund të bëhet një tendencë e qëndrueshme

"Bullgaria Demokratike" dhe "Ka një popull të tillë" të showmanit Sllavi Trifonov janë dy partitë me rezultatet më të mira të votimit të bashkatdhetarëve tanë jashtë vendit. Sipas rezultateve përfundimtare , Trifonov u mbështet nga 30.75% e votuesve,..

07.04.21 13:26 |

Bullgaria voton

Sot Bullgaria zgjedh Legjislaturën e 45 të Kuvendit Popullor. Që nga fillimi i ndryshimeve demokratike në vend gjatë vitit 1989 këto janë zgjedhjet e 11 parlamentare sipas radhës. Vota e parë demokratike në historinë tonë të fundit është për Kuvendin e..

04.04.21 08:05 |

Shkollat bullgare jashtë vendit me një mision të ri

Shumë bullgarë u kthyen në atdhe me fëmijët e tyre për shkak të epidemisë së koronavirusit dhe me këtë lidhet misioni i ri i Shkollave të së Dielës jashtë vendit, thanë për BNR Snezhina Meçeva dhe Bojanka Ivanova, drejtore shumëvjeçare të Shkollave..

26.03.21 12:25 |

Fushatë informative për prindërit e fëmijëve bullgarë jashtë shtetit

Ministria e Drejtësisë filloi një fushatë informative “Mbetuni së bashku” për fëmijët bullgarë dhe familjet e tyre jashtë shtetit. Shkasi për këtë janë rastet gjithnjë e më të shpeshta të masave të vendosura nga shërbimet sociale për mbrojtjen e..

19.01.21 11:20 |

Për Krishtlindjen dhe traditat bullgare në shtëpinë e Sabina Nedelcheva-Williams në Londër

Sivjet përhapja e koronavirusit tërheq vëmendjen e njerëzve të gjithë botës. Edhe në kryeqytetin shumëmilionësh anglez tashmë jeta nuk është e njëjtë, thotë bullgaria Sabina Nedelcheva-Williams. Më se 20 vjet ajo jeton jashtë kufirit, ndërsa në..

17.12.20 06:15 |
Всички новини: днес | вчера