Eмисия новини
от 21.00 часа

Ljudmill Angellov: Gëzohem se jam me publikun tim të dashur bullgar

Në fillim të karrierës së tij mbresëlënëse Ljudmill Angellov fitoi një numër çmimesh nga gara prestigjioze ndërkombëtare - "Frederic Chopin" (Poloni), Palm Beach (SHBA), Piano Masters (Monte Carlo) dhe World Piano Masters Tour (Francë). Ai ka dhënë..

07.06.21 11:23 |

Për përvjetorin e 70 të Ansamblit Folklorik “Filip Kutev” në kohën e tanishme

70 vjet më parë, saktësisht në Ditën Ndërkombëtare të Punës, u mbajt koncerti i parë i Ansamblit Folklorik Shtetëror, i cili sot mban emrin e themeluesit të tij Filip Kutev . Dekreti për krijimin e tij u lëshua shumë më herët, por duheshin muaj..

01.05.21 11:15 |

Programet “Horizont” dhe “Hristo Botev” të BNR-së festojnë jubile

Programet “Horizont” dhe “Hristo Botev” të BNR-së festojnë jubile 50 vjeçar. Tashmë pesë dekada programi “Horizont” është lider në radio-eterin bullgar, duke transmetuar buletin informativ në çdo orë. Ai disponon reporterë dhe korrespondentë..

04.01.21 10:35 |

88 sofjanas do të festojnë jubile 100 vjeçar gjatë Vitit të Ri

Banorët e Sofjes, të cilët sivjet do të festojnë njëqind vjet do të jenë dy herë më shumë në krahasim të vitit të kaluar, njoftoi Bashkia e Kryeqytetit. Derisa gjatë vitit të kaluar 49 veta kanë arritur 100 vjet, tani 88 gra dhe burra..

03.01.21 13:32 |

Nedjallko Nedjallkov: Përmes fyellit lidhem me veten time dhe me universin

Nedjallko Nedjallkov, i cili që prej kohe nuk është vetëm fyelltar tradicional,interpreton muzikë të stileve dhe zhanreve më të ndryshme-nga ekzekutimet e lashta popullore, përmes muzikës së Rilindjes, Barokut dhe Klasicizmit, deri tek xhazi dhe asaj që..

03.12.20 06:20 |

Trajneri më i suksesshëm bullgar i futbollit mbushi 75 vjeç

Trajneri i skuadrës kombëtare bullgare të futbollit Dimitër Penev festoi jubileun e tij të 75-të. “Të jesh trajner i mirë është një gërshetim mes praktikës së futbollit dhe aftësisë për të dëgjuar dhe për të parë” – vuri në dukje para BNR-së..

13.07.20 10:22 |

Vesko Panteleev Eshkenazi nga shtëpia e tij në Amsterdam

Koncertmjeshtri shumëvjeçar i Amsterdam Concertgebouw , violinisti bullgar Vesko Panteleev Eshkenazi ( Eschkenazy) vazhdimisht befason adhuruesit e muzikës së mirë në rrjetet sociale. Gjatë marsit ai duhej të organizonte një koncert të madh me..

23.04.20 11:20 |

Akademia Bullgare e Shkencave ofron akses të lire në tri botime jubilare

Lidhur me të kremtet të bukura të Pashkëve dhe kushtet e pazakonta, në të cilat po ndodhemi, Akademia Bullgare e Shkencave (BAN) ofroi akses të lirë në tri botimet jubilare që dolën në treg me rastin e 150-vjetorit të themelimit të saj. Tri..

20.04.20 13:06 |
Leda Mileva

Jubileu i Leda Milevës mbledh adhuruesit e saj në shumë aktivitete

“Bukuria nganjëherë paraqitet papritmazi. Ajo mund të jetë një kaçube të veshur me brymë ose, një manushaqe pylli, një buzëqeshje fëmijësh ose një akt fisnik. Me rëndësi është të mund ta vësh re” – thoshte akoma duke qenë e gjallë poetesha e madhe..

05.02.20 15:10 |

“Dafina e artë” për krijuesin e qendrës së parë kulturore informative bullgare në Çikago

Në emër të zëvendës kryeministres dhe ministre të punëve të jashtme të Bullgarisë Ekaterina Zaharieva konsulli i përgjithshëm i Bullgarisë në Çikago Ivan Ançev dekoroi me shenjen nderi “Dafinë të artë” sipërmarrësin dhe filantrop bullgar në ShBA Shefket..

30.12.19 13:11 |
Всички новини: днес | вчера