Eмисия новини
от 17.00 часа

A po vjen fundi i kafshëve virtuale për të cilat merren para reale

Jo më pak se 120 mijë  janë delet dhe dhitë virtuale, për rritjen e të cilëve merren subvencione, por realisht nuk ka kafshë të tilla nëpër ferma. Akoma gjatë verës nga Shoqata Kombëtare e Mbarështimit të Deleve dhe të Dhive llogaritën se në këtë..

19.11.20 07:05 |

Kapitali Industrial në Bullgari përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari (AKIB) përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë në kuadrin e të cilit do të investohen 5.7 miliard euro gjatë 5 viteve të ardhshme. Sipas asociacionit..

08.11.20 16:44 |

Mbarështimi i buajve në Rodopet – të gjallërosh një traditë

Një lulëzim gjatë viteve të fundit tek ne po përjeton mbarështimi i buajve. Mesatarisht midis 4 dhe 8% në vit shtohet numri i buajve të rritur në Bullgari, llogarisin nga Shoqata Kombëtare Bullgare për mbarështimin e buajve. Sipas kryetares së..

18.09.20 15:54 |

“Geranea” - parajsa e egër e Dobruxhës

Ndër fushat pjellore të Dobruxhës turistët bien në një parajsë të vërtetë. Parku ekologjik “Geranea” është i vendosur në një sipërfaqe prej 7 mijë hektarësh në disa kilometra nga vendpushimet detare “Allbena” dhe “Zllatni pjasëci” dhe në 35..

12.09.20 05:00 |
Кukumjaçkë shtëpie (fotografi). Autor: Lartësia e Tij Maçej Shimanski

Ekspozita “Sofja e Egër” - njihuni me botën shtazore të kryeqytetit

Deri më 22 shtator kryeqytetasit si dhe miqtë e qytetit mund të vizitojnë ekspozitën “Sofja e Egër”, e cila prezanton larminë biologjike në kryeqytet.  Ekspozita është e krijuar prej fotografive dhe pikturave të kafshëve dhe shpendëve, të cilët..

05.09.20 05:10 |

“Lugina e gomarëve” propozon një jetë të ëmbël për kafshët me veshë të gjatë

Pronarët e gomarëve të kaluar në moshë nuk i fshehin lotët e vet, kur duhet të lënë kafshën e besuar dhe të dashur në strehore. Mirëpo, “Lugina e gomarëve” fare nuk është një oborr i pakëndshëm, në të cilin kafshët e lodhura nga puna e rëndë të presin..

04.09.19 16:40 |

Kopshti Zoologjik në Dobriç i freskon kafshët me akullore

Në ditët e nxehta të gushtit arinjtë Berna dhe Kostadin në Qendrën për Mbrojtje të Natyrës dhe Kafshëve në Dobriç (Bullgari Verilindore) freskohen me akullore prej frutash. Ajo përgatitet në një bidon prej dhjetë litrash, ku vendoset pak ujë, rrush, pjesëza..

18.08.19 11:35 |

Park ekologjik me kafshë të egra pret miq në Dobruxha

Sorkadhe, kaproj, dhi nga Kameruni, derra të egër dhe palloj shijojnë një jetë të lirë  në parkun e sapo hapur ekologjik “Geranea”. Kompleksi me kodra jeshile dhe një panoramë nga Deti i Zi pranon vizitorë, të cilët e pëlqejnë natyrën e bukur dhe kanë..

13.08.19 15:42 |

Antraksi i zbuluar në Maqedoninë e Veriut nuk e kërcënon Bullgarinë

Rasti i konstatuar i antraksit në Maqedoninë e Veriut nuk përbën rrezik për Bullgarinë. Sipas Agjencisë Bullgare për Sigurinë e Ushqimeve antraksi është një sëmundje tipike për gjerësitë tona gjeografike dhe nuk është ndër sëmundjet ngjitëse, të cilat..

13.08.19 11:37 |

Një atraksion i ri po i tërheq turistët, të cilët kanë zgjedhur të pushojnë në bregdetin verior bullgar

Parku më i madh ekologjik në krahinën e Dobriçit, sipërfaqja e të cilit është 700 hektarë, tanimë është hapur për vizitorë. Bota shtazore, e cila mund të shikohet në park, bën përshtypje me 170 drerë ugar, mbi 250 muflonë, afro 50 kaproj, 50 dhi Kameruni,..

22.06.19 11:45 |
Всички новини: днес | вчера