Eмисия новини
от 01.00 часа

Park ekologjik me kafshë të egra pret miq në Dobruxha

Sorkadhe, kaproj, dhi nga Kameruni, derra të egër dhe palloj shijojnë një jetë të lirë  në parkun e sapo hapur ekologjik “Geranea”. Kompleksi me kodra jeshile dhe një panoramë nga Deti i Zi pranon vizitorë, të cilët e pëlqejnë natyrën e bukur dhe kanë..

13.08.19 15:42 |

Antraksi i zbuluar në Maqedoninë e Veriut nuk e kërcënon Bullgarinë

Rasti i konstatuar i antraksit në Maqedoninë e Veriut nuk përbën rrezik për Bullgarinë. Sipas Agjencisë Bullgare për Sigurinë e Ushqimeve antraksi është një sëmundje tipike për gjerësitë tona gjeografike dhe nuk është ndër sëmundjet ngjitëse, të cilat..

13.08.19 11:37 |

Një atraksion i ri po i tërheq turistët, të cilët kanë zgjedhur të pushojnë në bregdetin verior bullgar

Parku më i madh ekologjik në krahinën e Dobriçit, sipërfaqja e të cilit është 700 hektarë, tanimë është hapur për vizitorë. Bota shtazore, e cila mund të shikohet në park, bën përshtypje me 170 drerë ugar, mbi 250 muflonë, afro 50 kaproj, 50 dhi Kameruni,..

22.06.19 11:45 |

Autoritetet bullgare spastrojnë nga regjistrat mbi 60 000 “kafshë virtuale”

Autoritetet veterinare fshijnë nga sistemi i vet informativ mbi 60 000 kafshë bujqësore. Masat janë një pjesë nga inventarizimi i filluar për spastrimin e “kafshëve virtualë”, për të cilat fermerët e paskrupullt marrin subvencione në bazë të..

20.05.19 18:25 |

Kontroll për kafshët virtuale të cilat marrin subvencione reale

Agjencia e Ushqimeve dhe mjekët veterinarë po zhvillojnë inventarizim të kafshëve bujqësore në Bullgari. Qëllimi është të mund të saktësohet nëse merren subvencione për kafshë të cilat nuk ekzistojnë. Regjistrohen në mënyrë fiktive kafshë dhe..

16.04.19 18:08 |

Në “Miq në katër këmbë” shërojnë me shumë dashuri

Jo larg qytetit Veliko Tërnovo është vendosur një botë magjike, e cila zotëron sekretin e një magjie të vetme-transformon edhe njeriun me zemër prej guri me shumë dashuri. Në fermën e Verës dhe të Viktorit i presin miqtë me vrull, gumëzhimë..

16.11.18 13:46 |

Maçoku Puh morri si peshqesh këmbë të reja dhe një jetë të plotëvlefshme

Me kureshtjen e një udhëtari gjatë gjithë ditës ka ecur nëpër fshehtësitë dhe me një zemër prej trimi është hedhur në beteja. Por, një natë me fuqi të fundit ka vajtur deri në pragun e shtëpisë dhe aty është rrëzuar. Maçoku i palodhshëm dhe trim Puh, me..

07.02.17 10:15 |

Stuhia e dëborës nuk i frikëson banorët e Fermës së Egër në fshatin Gorno pole

Dimri dhe të ftohtit gjatë muajit janar bllokuan të gjithë vendin tonë. Në pirgjet e thella të dëborës u zhytën shumë nga rrugët e vendit tonë, kurse kjo çoi deri në një gjendje fatkeqësie për njerëzit, të cilët në një moment u gjendën fare të shkëputur..

21.01.17 15:50 |

Kopshti Zoologjik i Sofjes – vendi ku krijohet miqësia

Kopshti Zoologjik i Sofjes është ndër pikat më të vizituara turistike në kryeqytet. Për nga sipërfaqja dhe shumëllojshmëria biologjike Kopshti Zoologjik është më i madhi në Gadishullin Ballkanik. U hap më 1888 nga mbreti Ferdinand, i cili ka kërkuar..

29.10.13 10:34 |

Trajneri i qenve Venci Daçevski: për kafshët dhe njerëzit me dashuri

“Me zbutjen e një qeni mbrojmë jo vetëm njerëzit, por edhe vet kafsha nga njerëzit”. Ky është mendimi i trajnerit Venci Daçevski. Që kur e mban veten mend, i riu bashkë me familjen gjithnjë kanë qenë “miq” të adhuruar në shtëpi. Një ditë Venci vendosi, që..

09.05.13 10:38 |
Всички новини: днес | вчера