Eмисия новини
от 09.00 часа

Petriç Kale e prek qiellin mbi Rrafshnaltën e Avrenit

Megjithëse mban emrin e qytetit Petriç, fortesa antike e vonë e Petriç Kale nuk ka asnjë lidhje me vendbanimin jugperëndimor. Fortifikimi është i vendosur në një tarracë të lartë prej guri në Rrafshnaltën e Avrenit, jo shumë larg kryeqytetit..

16.05.21 06:35 |
Monumenti i Epopesë së Edrenesë në Sofje

Më 26 mars shënojmë Ditën e Trakisë

Në kalendarin kulturor dhe historik bullgar, 26 marsi shënohet si Dita e Trakisë. Që nga viti 1914 këtë ditë respektohej kujtimi i ushtarëve që ranë afër Edrenesë në fushat e Trakisë. Respektohet edhe tragjedia e mijëra bashkatdhetarëve -..

26.03.21 18:34 |

Kalaja Cari Mali Grad – nën tingujt e muzikës së operës dhe të dritave të shumta

Opera dhe Baleti i Sofjes po bëhen gati për festivalin e vet më të ri “Portali i dy botëve” i cili do të zhvillohet në kalanë nga periudha e antikitetit të vonë Cari Mali Grad. Kalaja është e vendosur në kodrën Shës Spas mbi fshatin Bellçin, në 15..

29.08.20 07:00 |

7 ide për një fundjavë të paharrueshme në rrethinat e qytetit Bellogradçik

Qyteti Bellogradçik është një qytet i vogël, i vendosur ndër shpatat e malit Stara Pllanina në Bullgarinë Veriperëndimore. Ai është i njohur me çuditë e tij natyrore si dhe me mundësitë për një pushim aktiv në ajër të pastër. Shikoni 7 propozimet tona..

13.08.20 14:26 |

Ministria e Kulturës lëshon para për studimin dhe konservimin e kalasë në baskinë Tvërdica

Mbeturinat nga kalaja-qytet Verdica, në tokën e Tvërdicës (në pjesën Qendrore të Bullgarisë Jugore) do të studiohen dhe do të konservohen, njoftoi Agjencia Telegrafike Bullgare. Për këtë qëllim, Ministria e Kulturës i ofron 18 000 leva /afro 9 000 euro/..

02.08.20 06:05 |
Всички новини: днес | вчера