Eмисия новини
от 15.00 часа

Vazhdojnë protestat në Ajtos për një pjesë të rrezikshme të rrugës

Për ditën e tretë, banorët e qytetit Ajtos, në rajonin Burgas, po protestojnë për shkak të pakujdesisë së institucioneve dhe me një kërkesë për të ndërtuar një rrugë anashkalimi në zonë për të hequr trafikun e rëndë nga qyteti. Dhjetëra kamionë të..

20.09.21 16:11 |

Elektrtomobilet po hyjnë në vendin tonë, megjithëse me një ritëm më të ngadaltë

Nëpër rrugët bullgare lëvizin mezi 3500 elektromobila sipas të dhënave të fundit nga viti 2018. Gjithsesi makinat ekologjike shtohen për vit midis 20 dhe 50 për qind, pavarësisht se ritmet janë shumë më të ngadalta në krahasim me këto në Evropën..

09.03.21 14:07 |

Greqia vë teste të shpejta për koronavirusin në kufi

Qeveria në Athinë njoftoi masa të reja anti-epidemike për Greqinë e Veriut. Nga ora 06:00 e datës 20 nëntor, përveç testit të detyrueshëm PCR, të bërë 72 orë para hyrjes në vend dhe një kod QR, për ata që hyjnë në vend në kufi do të bëhet një test..

19.11.20 18:36 |

Hyrja në Greqi deri më 25 tetor mbetet e mundshme përmes pikës kufitare Kullata – Promahon

Qeveria greke zgjati deri më 25 tetor kufizimet dhe   kërkesat e deritanishme për hyrje në vend përmes kufijve tokësore, detare dhe ajrore. Këtë e njoftoi Ministria e Jashtme e Bullgarisë. Mbetet në fuqi kushti që ardhësit të plotësojnë një..

13.10.20 16:15 |

Protestues bllokuan trafikun e Urës së Danubit pranë qytetit Ruse

Një protestë me vetura ndaloi lëvizjen në rajonin e Urës së Danubit pranë qytetit Ruse. Nga bashkia e qytetit saktësuan se në lajmërimin për protestën nuk përmendet asgjë për bllokimin e trafikut. Trafiku i veturave riorientohet por shoferët e..

22.09.20 14:12 |

Hapet pikëkalimi me Greqinë “Ilinden-Eksohi”

Nga ora 00.00 e 8 shtatorit kalimi i maunave dhe kamionëve përmes pikëkalimit me Greqinë “Ilinden-Eksohi” rimëkëmbet , bëri të ditur për Radio Bullgarinë Ambasada e Republikës së Greqisë në Sofje. Nuk do të ketë nevojë për PCR teste, por do të..

07.09.20 15:28 |
Pikëkalimi

Zbuluan 137 tonë mbeturina të paligjshme në Bullgari

6 kamionë me 137 tonë mbeturina – plastmasë dhe metal, janë gjetur në pikëkalimin kufitar “Kapitan Andreevo”. Ata janë ndaluar nga doganierët, sepse nuk kanë pasur dokumentet e domosdoshme. Kamionët janë me targë turke, ndërsa marrësi është një..

10.06.20 08:49 |

Bullgaria kërkon që BE të ngrijë disa rregulla për transportin e ngarkesave

Bullgaria kërkoi nga Komisioni Evropian që deri më 31 maj shoferët e kamionëve të kalojnë pushimet e rregullta javore në kabinat e tyre në se kamioni e lejon këtë. Krahas kësaj ajo insiston që të zgjatet afati i orëve maksimale për ngasje në..

14.04.20 17:51 |

Nis nga puna sistemi tol për trafikun e kamionëve të rëndë

Më 13 prill përfundoi periudha gratis të cilin agjencia rrugore dha për pajisjen e kamionëve të rëndë mbi 3.5 tonë për lëvizje në autostradat e paguara në Bullgari. 35 541 kamionë dhe autobusë të shoferëve bullgarë ngarkohen nga sistemi i tarifave..

13.04.20 15:53 |

Ulja e taksave tol për transportuesit me karburante alternative

Pronarët dhe shfrytëzuesit e kamionëve dhe autobusëve nga kategoritë EBRO VI, EEV të cilat shfrytëzojnë vetëm gaz ose bietanol mund të rikthejnë gjysmën e taksave tol. Procedura është e përshkruar në sajtin e Agjencisë Infrastruktura rrugore www.api.bg në..

02.04.20 11:46 |
Всички новини: днес | вчера