Eмисия новини
от 18.00 часа

Filloi realizimi i Korridorit Vertikal të Gazit

Në Sofje u nënshkruan dy kontrata kryesore për ndërtimin e pjesëve të Korridorit Vertikal të Gazit, gjë me të cilën praktikisht fillojnë aktivitetet reale për rritjen e kapaciteteve midis Greqisë dhe Bullgarisë dhe Bullgarisë dhe Rumanisë. Pas..

06.06.24 14:39 |

Kabineti teknik u shpall për ndërtimin e përshpejtuar të objekteve të reja bërthamore dhe Korridorit Vertikal të Gazit

Grupet e punës ndërdikasteriale do të punojnë për të përshpejtuar zbatimin e projekteve për ndërtimin e kapaciteteve të reja bërthamore në sheshin e Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” dhe të Korridorit Vertikal të Gazit, njoftoi qendra e shtypit e..

16.05.24 17:33 |

Duan të rrisin dhe të përmirësojnë kapacitetet e qendrave të refugjatëve në vend

Me 3600 vende, qendrat e refugjatëve janë plot 72%, tha për BNT Mariana Tosheva, kryetare e Agjencisë Shtetërore për Refugjatët. Ajo bëri thirrje që kapaciteti të rritet në numrin e vjetër prej 5000 vendesh. “Kemi 6 qendra të pritjes së refugjatëve,..

03.01.24 10:25 |

Fillon ndërtimi i një njësie të re në Centralin Atomik Elektrik “Kozlloduj”

Me vendim të qeverisë nis ndërtimi i njësisë së 7-të në Centralin Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Kompania e cila do të negociojë me kompanitë e ndërtimit merr 250 milionë euro kapital, njoftoi kryeministri Nikollaj Denkov. Afati i përfundimit është viti..

25.10.23 11:28 |

Filloi zgjerimi i depos së gazit në Çiren

Zgjerimi i objektit të vetëm të depozitimit të gazit në Bullgari në Çiren filloi zyrtarisht. Ai do të sigurojë një rritje të vëllimit të gazit aktiv deri në 1 miliard metra kub, dhe kapacitetet ditore të injektimit dhe nxjerrjes - deri në 8-10 milion...

21.07.23 15:14 |

Fillon ndërtimi i lidhjes së gazit Bullgari - Serbi

Ndërtimi i lidhjes ndërsistemore të gazit Bullgari-Serbi në territorin bullgar fillon më 1 shkurt, njoftojnë nga presidenca. Në hapjen e aktiviteteve ndërtimore do të marrin pjesë presidentët e Bullgarisë dhe Serbisë Rumen Radev dhe Aleksandër Vuçiç...

30.01.23 15:39 |

Do të dyfishojmë vëllimin e të vetmes magazinë të gazit në Bullgari

Fillon projekti për zgjerimin e rezervuarit të vetëm të gazit në Bullgari - në Çiren, rajoni i qytetit  Vraca të Bullgarisë Veriperëndimore. Kompania shtetërore “Bullgartransgaz” ia dha kontratën një konsorciumi që përfshin “Gllavbullgarstroj” në..

20.01.23 16:27 |

Qeveria miratoi marrëveshjen mes “Bullgargaz” dhe kompanisë turke “Botash”

Këshilli i Ministrave miratoi lidhjen e një marrëveshjeje midis “Bullgargaz” dhe kompanisë turke “Botash”, e cila siguron aksesin e “Bulgargaz” në terminalet për rigazifikimin e gazit natyror të lëngshëm dhe transferimin e tij të mëvonshëm në..

11.01.23 16:04 |
Dimitër Stojanov

Bullgaria nuk mund t'i japë Ukrainës armë të rënda

Ministri ushtarak në detyrë Dimitër Stojanov deklaroi se në këtë fazë vendi ynë nuk mund t’i sigurojë Ukrainës armë të rënda, pasi kjo do të çonte në humbje të kapaciteteve ushtarake. Ai u largua nga salla plenare para votimit të ndihmës ushtarake për..

03.11.22 16:41 |

Bullgaria arriti marrëveshje për dyfishimin e kapacitetit përmes terminalit LNG në Aleksandrupolis

“U arrit një marrëveshje në parim për të dyfishuar kapacitetin që ka Bullgaria në terminalin LNG që po ndërtohet në Aleksandrupolis.” Këtë e deklaroi Ministri i Energjetikës Rosen Hristov, pasi ai dhe Presidenti Rumen Radev diskutuan me..

29.08.22 15:54 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна