Eмисия новини
от 08.00 часа

Informacion i azhurnuar për udhëtarët për në Bullgari në kushtet e Covid-19

Që nga 29 janari deri më 30 prill 2021 të gjithë personat që hyjnë në Bullgari duhet të prezantojnë PCR test negativ për Covid-19 të bërë jo më vonë se 72 orë para mbërritjes, bëri të ditur “Policia Kufitare”. Do të ketë përjashtim vetëm..

29.01.21 18:21 |
Baza bullgare në ishullin Livingstën

Një ekspeditë e re bullgare deri në Antarktidë në kushtet e koronavirusit

Një grup prej gjashtë eksploruesve polarë bullgarë po bëhet gati të niset për në kontinentin e akullt më 12 janar. Baza jonë gjendet në ishullin Livingstën, të vendosur në pjesën perëndimore të kontinentit. Por, sivjet profesori Hristo Pimpirev, i..

10.01.21 07:15 |

Që nga 28 dhjetori, Japonia po mbyll kufijtë e saj për 152 vende

Nga 28 dhjetor deri më 31 janar, Japonia nuk do të lejojë shtetas të huaj që banuan, 14 ditë para udhëtimit të tyre, në 152 vende, përfshirë Bullgarinë, njoftoi Ministria e Jashtme. Përjashtim do të bëhet për banorët e përkohshëm ose të..

27.12.20 14:37 |
Hristo Terzijski

1300 policë me teste pozitive për Covid-19, prej tyre 132 trajtohen në spital

Gjykatat në vend lëshuan një total prej mbi 650 dënimesh për shkelje të karantinës dhe për deklarata të plotësuara gabimisht në daljen nga vendbanimet gjatë bllokimit të pranverës, kur kishte pika kontrolli në hyrjet dhe daljet e qyteteve të mëdha..

22.12.20 16:04 |
Prof.Mihaill Konstantinov

Rreziqe para zgjedhjeve parlamentare në mars

Votimi me makina fsheh rreziqe shëndetësore, tha para Nova TV shefi i firmës shtetërore “Shërbim Informativ” profesor Mihaill Konstantinov. Në se zgjedhjet zhvillohen në fund të marsit ka rrezik që aktiviteti elektoral të jetë shumë i ulët për..

08.12.20 14:34 |

Tri lexime të një Covid historie në Bullgari

Nuk ka një kaos në sistemin e shëndetësisë- jo një herë ka deklaruar ministri i shëndetësisë Kostadin Angjellov. Dhe pavarësisht se autoritetet llogarisin se bëhet organizimi i domosdoshëm nëpër vende që të mund spitalet të marrin rastet më..

30.11.20 07:15 |
Paraqitja më e hershme e efekteve të murtajës në Evropë daton që nga viti 1349. Njerëzit mbajnë arkivole me të vdekurit në qytetin Belg Tournai.

Për shkak të kolerës në shekullin e 19-të në vendin tonë u vendosën shërbimet e para të karantinës

Murtaja, lia, tifoja, tuberkulozi, kolera...Më vonë gripi spanjoll, në ditët tona – koronavirusi. Epidemitë nëpër trojet bullgare kanë një forcë shkatërruese. Ato ndikojnë jo vetëm mbi demografinë, por ndryshojnë ecurinë e historisë. I tillë është..

28.11.20 05:15 |
Javor Bozhankov

BSP paditi gjykatën për pjesëmarrjen e njerëzve në karantinë në seancat parlamentare

Deputetët nga grupi parlamentar i BSP për Bullgarinë depozituan një ankesë në Gjykatën Kushtetuese, duke kërkuar që gjykata të shpallë jokushtetuese rregullat e miratuara nga parlamenti për pjesëmarrjen e deputetëve në karantinë për shkak të..

20.11.20 12:31 |

Mjekët bëjnë propozim që koronavirusi të zbulohet me një test antigjeni

Shoqata Kombëtare e Mjekëve të Përgjithshëm doli me qëndrim për rendin e zbulimit të infeksionit me Covid-19. Mjekët bëjnë propozim që në fillim të bëhet një test antigjeni për të provuar ekzistencën e virusit, ndërsa rezultati pozitiv të..

06.11.20 14:19 |

Prodhimi industrial në Bullgari është i kërcënuar

Nga fillimi i Covid krizës afro 10 për qind nga të punësuarit tek ne ishin nën karantinë ndërsa fletat për pushimin mjekësor për shkak të infeksionit janë 27 mijë. Ka ndërmarrje të cilët rrezikojnë të pezullojnë punën për shkak të mungesës së..

05.11.20 16:22 |
Всички новини: днес | вчера