Eмисия новини
от 12.00 часа

Pelegrinazhi është me rëndësi për Bullgarinë

Sipas Ministres së Turizmit Mariana Nikollova, turizmi fetar ka një rëndësi të madhe për zhvillimin e Bullgarisë si një destinacion turistik për katër sezone. Më herët sot, Ministrja Nikollova asistoi në Liturgjinë e së Dielës në kishën "Shën 40..

10.01.21 15:02 |

5 mundësi për shëtitje deri në manastire të bukura afër Sofjes

Sofja është një qytet i privilegjuar nga pikëpamja e turizmit. Në krahinat përreth mund të shëtisni ndër natyrën e ruajtur të disa maleve, të vizitoni liqene piktoreske, kështjella mesjetare dhe arkitekturë nga përpara 200 vitesh. Radio Bullgaria ju..

03.01.21 09:05 |

Mësimet e vitit 2020 na japin çelësin drejt shpëtimit

Për shumë njerëz viti 2020 ishte jashtëzakonisht i paharrueshëm – i bilancit dhe i rivlerësimit të sistemit të vlerave. Disa u ndanë me njerëz të dashur, të tjerë humbën punën, të tretë panë rrugën e shpëtimit të shpirtit të tyre. Në pragun e..

02.01.21 07:15 |
Peshkopi Tihon

Një përfaqësues i Kishës sonë Ortodokse mbështeti imunizimin

Në ditën e Shën Stefanit, Peshkopi Tihon Tiveriopollski ishte i vaksinuari i dytë pas Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angelov, informoi Ministria e Shëndetësisë. Para se t'i përkushtohej kishës, vetë peshkopi punonte si ndihmës mjek në një..

27.12.20 16:01 |

Priftërinjtë hyjnë në repartet Covid për t’u dhënë kurajë të sëmurëve

Në kishat e kryeqytetit “Lindja e Krishtit” dhe “Shën Joan Rillski” u kryen mesha për bekimin e vajit për shëndetin e të sëmurëve nga koronavirusi. Priftërinj nga Sofja të cilës e kaluan sëmundjen kanë ndërmend që nga 20 dhjetor deri më 23..

20.12.20 11:51 |

Dy artistë të rinj i japin jetë të re fshatit Voden

Ivan-Aleksandër dhe Stefania për një moment e lenë veten në rrjedhën e rrymës, që të shikojnë se ku do t’i çojë. Por, në fakt shkaktojnë një varg çudirash në një fshat afër kufirit në malin Stranxha. Dhe derisa epidemia e koronavirusit i detyron..

16.12.20 06:15 |

Në qytetin Dobriç po mbledhin para për një kishë të re

Pazari bamirës i dhuratave për festat e Krishtlindjes mbledh para për ndërtimin e kishës “Shën Lluka i Krimesë” në qytetin Dobriç. Që të gjitha zbukurimet, të cilat do të fusin frymën festive në shtëpitë, janë të punuara në dorë, njoftojnë nga bordi i..

12.12.20 07:05 |

At Zoran Mamuçevski: “Kur e keqja kalon shohim me shpresë se e mira po vjen”

“Unë u luta për shëndetin e mjekëve derisa isha në spital, sepse pash se sa e vështirë ishte përderisa ndihmonin pacientët e shumtë. Dhe askush nuk është i siguruar kundër kësaj sëmundjeje tinëzare” – këtë e tregoi prifti Zoran Mamuçevski para BNR..

07.12.20 14:35 |

Të nderojmë Shën Varvaran, mbrojtëse të fëmijëve

Dita e katërt e dhjetorit i kushtohet Shenjtores Varvara, ndërsa kujtesa e saj nderohet si nga ortodoksia, ashtu edhe nga katolicizmi. Në shërbimet këtë ditë këngët që shoqërojnë liturgjinë solemne përshkruajnë  trimërinë e saj. “Le të nderojmë Shën..

04.12.20 10:13 |

Mistikë dhe natyrë e bukur në rajonin e qytetit Breznik

Një prej shkaqeve për krenari të banorëve të qytetit të Breznikut janë kishat e shumta nga epoka të ndryshme të shpërndara në rajon. Për fat të keq sot disa prej këtyre antikiteteve janë harruar dhe vetëm rrënojat e dhëmbëzuara kujtojnë për lulëzimin e..

07.11.20 08:05 |
Всички новини: днес | вчера