Eмисия новини
от часа

Dëbora e vonuar në shkurt mbushi hotelet

Më shumë turistë, më shumë fjetje, kryesisht në hotele të një kategorie më të lartë dhe rritje të ndjeshme të të ardhurave, raporton Instituti Kombëtar i Statistikave në shkurt. Numri total i fjetjeve për këtë muaj ishte 1.2 milionë ose 50.6% më..

11.04.23 17:27 |

Protestë kundër masave kufizuese Covid

Kundërshtarë të vaksinimit dhe masave kufizuese kundër Covid-19 protestuan në qendrën e Sofjes. Protestuesit kaluan nëpër rrugët kryesore, duke u ndalur për pak kohë para Ministrive të Shëndetësisë dhe Arsimit dhe para presidencës. Protestuesit..

30.08.21 19:14 |

Tregtia e madhe online përveç një kollajllëku është dhe një grackë për konsumatorët naivë

Sot shënojmë Ditën Botërore e të Drejtave të Konsumatorit. Ajo është nën egjidën e Organizatës Ndërkombëtare të Konsumatorëve (që nga viti 1962), kurse në Bullgari për mbrojtje të të drejtave të konsumatorëve flitet që nga viti 1991. Gjatë këtyre..

15.03.21 15:21 |

Operatorët turistikë bullgarë insistojnë për parashikueshmëri në masat antiepidemike

Vendosja e karantinës është një pengesë administrative që do të çojë përsëri në bllokimin e aktiviteteve të operatorëve turistikë dhe do të shkaktojë humbje të konsiderueshme për udhëtimet tashmë të paguara, sipas Shoqatës “E ardhmja për Turizmin”,..

10.03.21 10:24 |

Stina dimërore turistike është nën pikëpyetje

Ka të ngjarë që stina dimërore turistike të mos realizohet, ashtu skiç ndodhi kjo me stinën verore për shkak të Covid-19. Këtë e tha kryeinspektori shëndetësor shtetëror Angell Kunçev gjatë konferencës vjetore organizuar nga Travëll Akademi nën..

09.10.20 13:57 |