Eмисия новини
от часа

Në muajin maj, klima e biznesit shënoi një përmirësim prej 0.6 pikësh

Në muajin maj, situata ekonomike në vend është përmirësuar për të dytin muaj radhazi. Përmirësim ka pasur në tregtinë me pakicë, ndërtim dhe shërbime, por ka pasur rënie në industri. Në ndërtim, industri dhe në sektorin e shërbimeve nuk pritet..

30.05.24 13:21 |

Në fillim të vitit, klima e biznesit në vend u rrit në mënyrë optimiste

Në janar 2024, situata ekonomike në vend përmirësohet si pasojë e përmirësimit të klimës së biznesit në të gjithë sektorët e monitoruar. Pritshmëritë në industri dhe ndërtim janë për një rritje të caktuar çmimesh në 3 muajt e ardhshëm, ndërsa..

30.01.24 17:46 |

Shihni cilët ishin sektorët më të preferuar për investime në Bullgari në vitin 2023

Një nga ndryshimet kryesore në ekonominë bullgare pas krizës ekonomike botërore në vitin 2008 është se rritja ekonomike në vend filloi të orientohej nga prodhime të orientuara drejt eksportit. Një pjesë e madhe e investimeve të bëra në vendin tonë..

29.12.23 10:35 |

Biznesi është i pakënaqur nga shteti, problemi kryesor i tij është mungesa e personelit

Dhoma Bullgare e Tregtisë publikoi një sondazh mbi klimën e biznesit në vitin 2023. 62% e menaxherëve ankohen për rregulloret e tepërta shtetërore, 61% e ndërmarrjeve ankohen për ndryshime të shpeshta në rregullore. 59% përmendin korrupsionin si..

19.12.23 11:18 |

Klima e biznesit është përkeqësuar në maj

Pritjet e drejtuesve të bizneseve në vend janë ulur me 0.7 përqind krahasuar me muajin prill. Kompanitë theksojnë mjedisin e pasigurt ekonomik si një vështirësi të madhe, sipas një studimi të fundit të Institutit Kombëtar të Statistikave. Në..

30.05.22 13:53 |

Klima e biznesit në Bullgari po përmirësohet në prill

Situata ekonomike në vend po përmirësohet dhe një pjesë e madhe e përkeqësimit të muajit mars po fshihet. Por gjithnjë e më shumë menaxherë në të gjitha fushat parashikojnë rritje çmimesh në 3 muajt e ardhshëm, sipas studimit të fundit të..

29.04.22 14:13 |

Bullgaria është ndër destinacionet e preferuara për investitorët gjermanë

Bullgaria është në vendet e para në studimin e zhvilluar ndër 85 investitorë prijës gjermanë në Evropën Qendrore dhe Lindore sa i përket barrës së tatimit dhe kostos së punës. Sa i përket qëndrueshmërisë politike, sociale dhe politike, niveli i..

19.04.19 17:33 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна