Eмисия новини
от 01.00 часа

“Një maratonë nëpër vatrat e kulturës bullgare” që të mund të ruhet historia e gjallë

Një referencë e shpejtë e bërë në fjalorin shpjegues lidhur me rëndësinë e fjalës “vatër kulture” tregon  se ky është një institucion kulturor për përhapjen e dijeve dhe të kulturës, tepër aktiv në periudhën e Rilindjes Kombëtare Bullgare...

30.04.21 11:10 |
Skuadra e futbollit “Sllavija” nga Sofja - 1914

Historia e Klubit të Futbollit “Sllavija” është plotë emocione, fitore dhe disfata

Skuadra futbollistike e Sofjes “Sllavija” është 7 herë kampione kombëtare dhe 8 herë fituese e Kupës së Bullgarisë. Ajo garon në Ligën e Parë Profesionale të Futbollit. Skuadra ka stadiumin e vet “Sllavija”  me mbi 25 000 vende për të ulur. Ngjyrat e..

10.04.21 08:15 |

Nxënës krijuan klubin vullnetar “Mirësi ngjitëse”

Në qytetin Tërgovishte nxënës nga klasa e 11 krijuan një klub vullnetar për bamirësi “Mirësi ngjitëse”, transmetoi Agjencia Telegrafike Bullgare. Ata janë njerëz të rinj, të cilët janë të bindur se distanca fizike, e shkaktuar nga Covid-19, nuk duhet të..

31.01.21 06:15 |

Diplomatë të huaj themeluan një Klub të ambasadorëve që flasin në gjuhën bullgare

Ambasadorët e 15 shteteve te ne themeluan një Klub të ambasadorëve që flasin në gjuhën bullgare. Qëllimi i klubit të ri është që t’i takojë diplomatët me përfaqësues të elitës kulturore, shoqërore dhe të biznesit në Bullgari. Themeluesit janë..

16.10.19 15:14 |
Всички новини: днес | вчера