Eмисия новини
от 21.00 часа

Nga 99.95 për qind të protokolleve të përpunuara ITN vazhdon të jetë në krye

6 parti dhe koalicione pritet të formojnë Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor të Bullgarisë pas zgjedhjeve të parakohshme më 11 korrik. Sipas të dhënave të Komisionit Qendror Zgjedhor te ora 14.00 më 13.07.2021 nga 99.95 për qind të..

13.07.21 16:00 |

Me 95 për qind të protokolleve të përpunuara GERB-SDS është forca e parë politike me një përparësi të brishtë

6 parti dhe koalicione pritet të hyjnë në Legjislaturën e 46-të të Kuvendit Popullor të Bullgarisë pas zgjedhjeve të parakohshme më 11 korrik. Deri në numërimin e protokolleve përfundimtare nga komisionet e seksioneve zgjedhore nën pikëpyetje..

12.07.21 08:29 |

Bullgaria prapë është në një ritëm parazgjedhor

Që nga sot, 11 qershor, Bullgaria prapë hyn në një fushatë parazgjedhore, pasi asnjë nga partitë në Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor, zgjedhjet për të cilën u zhvilluan më 4 prill të këtij viti, nuk arriti të formojë kabinet. Zgjedhjet e..

11.06.21 13:52 |

Përfundoi regjistrimi i partive dhe koalicioneve për zgjedhjet e parakohshme

Më 26 maj në orën 17.00 përfundoi afati në të cilin partitë dhe koalicionet mund të aplikoheshin para Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ) për regjistrim për të marrë pjesë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik. 45 ditë pra ditës..

26.05.21 19:31 |

Patriotët do të marrin pjesë në zgjedhjet e parakohshme në koalicion

VMRO, Volja dhe Fronti Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë (NFSB) do të marrin pjesë në zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut si një koalicion i quajtur Patriotët Bullgarë. Krerët e tre partive nuk do të marrin pjesë në listat e tij. Marrëveshja..

20.05.21 18:19 |

KQZ po i kërkon qeverisë ndihmë për votën me makinë

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) kërkoi ndihmë nga qeveria dhe ekspertët në organizimin e votimit me makina. Më shumë se 1000 makina votimi ka të ngjarë të jenë të nevojshme për zgjedhjet e ardhshme parlamentare të 11 korrikut, njoftuan nga KQZ...

20.05.21 17:06 |

Partitë po aplikojnë për regjistrim për zgjedhjet e ardhshme deri më 26 maj

Deri në orën 5 të pasdites më 26 maj është afati i fundit për partitë dhe koalicionet për të paraqitur kërkesat e tyre në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve për regjistrim për pjesëmarrje në zgjedhjet e ardhshme. Këtë e parashikon kronograma për..

13.05.21 16:56 |
Bojko Borisov

Koalicioni GERB-SDS nuk do të formojë qeveri

Kryeministri në dorëheqje Bojko Borisov njoftoi në Facebook se koalicioni GERB-SDS po e kthen mandatin për të formuar qeveri. “E pranoj vendimin e Komisionit Ekzekutiv për të kthyer mandatin”, shkroi Borisov. Ai parashikoi që forca e dytë..

23.04.21 10:45 |

A është i mundshëm koalicioni “të gjithë kundër të parit” në parlament?

Sot Presidenti Rumen Radev i dorëzon mandat forcës së parë politike në parlament – koalicionit GERB – SDS për të formuar qeverinë. Nga konsultimet e zhvilluara dje te kreu i shtetit u bë e qartë se megjithë fitoren elektorale, partia GERB do të..

20.04.21 13:57 |
Rumen Radev dhe Daniell Mitov

Presidenti i dorëzoi GERB-SDS mandat për të formuar qeveri

Presidenti Rumen Radev dorëzoi një mandat eksplorues për të formuar një qeveri grupit më të madh parlamentar, GERB-SDS. Kryeministri i caktuar DanielL Mitov ka shtatë ditë për të provuar të formojë një qeveri e cila të marrë mbështetjen..

20.04.21 13:49 |
Всички новини: днес | вчера