Eмисия новини
от 05.00 часа

Komisione zgjedhore jo të plota dhe probleme me makinat e votimit

Ndryshime në minutën e fundit në përbërjen e shumë Komisioneve Sektoriale Zgjedhore (KSZ), duke përfshirë kryetarët të pa ardhur, për këtë sinjalizoi para BNR Nadezhda Golloganova, nënkryetare e Nismës Civile për Zgjedhje të Lira dhe Demokratike..

04.04.21 12:35 |
Angell Kunçev

Nuk ka rrezik për procesin zgjedhor në kushtet e një pandemie

Nuk ka rrezik për procesin zgjedhor nëse ndiqen masat antiepidemike. Këtë e tha në një brifing Kryeinspektori Shëndetësor Shtetëror Angell Kunçev. Deri më tani, më shumë se 24 000 anëtarë të komisioneve zgjedhore janë vaksinuar dhe vaksinimet do të..

18.03.21 15:36 |

Gjykata lejoi regjistrimin dhe transmetimin drejtpërdrejt të numërimit të votave

Gjykata Administrative e Sofjes hoqi udhëzimet e Komisionit Qendror Zgjedhor (KQZ), të cilat ndalonin regjistrimin vide dhe transmetimin drejtpërdrejt të numërimit të votave pas përfundimit të ditës së zgjedhjeve në 4 prill. Në arsyetimet theksohet..

16.03.21 10:01 |
Zoran Zaev

Shkupi njoftoi se do të aktivizojë bisedimet me Sofjen

Javën tjetër, Ministrja e Jashtme Bullgare Ekaterina Zahariena dhe homologu i saj maqedonas Bujar Osmani do të takohen. Të dy duhet të bien dakord për datën e takimit ndërqeveritar për të miratuar një plan veprimi për bashkëpunim midis Bullgarisë..

16.02.21 10:24 |
prof.Kirill Topallov

Komisioni Bullgaro-Maqedonas për Historinë do të mblidhet në Shkup

Më 15 dhe 16 tetor në Shkup mblidhet Komisioni i Përzier Bullgaro-Maqedonas mbi Çështjet Historike. Këtë e njoftoi anëtari i komisionit profesor Kirill Topallov. Duhet të nënshkruhet protokolli nga mbledhja e fundit zhvilluar në nëntor 2019. Takim..

08.10.20 17:34 |
Goce Dellçev

Goce Dellçev është si bullgar, ashtu dhe maqedonas

Goce Dellçev është njëkohësisht maqedonas dhe bullgar – ai është maqedonas në kuptim regjional dhe bullgar në kuptim kombëtar. Këtë e tha para bTV docenti Naum Kajçev zëvendës kryetar i Komisionit të Përbashkët për Çështjet Historike midis..

14.09.20 11:08 |

Partia Socialiste Bullgare kërkon hetim të marrëveshjes me Bankën e Parë të Investimeve

Partia Socialiste Bullgare (BSP) në opozitë kërkon që të krijohet një Komision i përkohshëm pranë Parlamentit për shkak të marrëveshjes mes Bankës Bullgare për Zhvillim dhe Bankës së Parë të Investimeve. Vendimi u mor në mbledhjen në..

14.06.20 12:03 |

Një komision parlamentar do të sqarojë faktet rreth transmetimit të ndërprerë të programit “Horizont” të BNR-së

Kuvendi Popullor krijoi një komision të posaçëm, i cili do të analizojë faktet dhe rrethanat e lidhura me ndërprerjen për pesë orë të transmetimit të programit qendror “Horizont” të Radios Kombëtare Bullgare më 13 shtator. Rasti është i..

27.09.19 12:17 |
Всички новини: днес | вчера