Eмисия новини
от часа
Petër Todorov

Nuk ka asnjë rrezik për mbajtjen e zgjedhjeve për shkak të kërcënimeve me bombë

Nuk ka rrezik për mbajtjen e zgjedhjeve parlamentare më 2 prill për shkak të kërcënimeve me bombë në një sërë shkollash në vend, ku janë vendosur Komisionet Sektoriale të Zgjedhjeve. Një metodologji është duke u zhvilluar për të vepruar në rast të një..

28.03.23 16:14 |
Rosica Mateva

Një numër më i madh zyrtarësh do të pranojnë protokollet nga vendvotimet jashtë vendit

U krijuan kushte që procesi i evidentimit të rezultateve të votimit parlamentar jashtë vendit të ecë më mirë, tha Rosica Mateva, nënkryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ). Në një intervistë për Radio Bullgarinë, ajo sqaroi se për të..

27.03.23 15:02 |

Një komision do të hetojë nëse NEXO ka financuar parti bullgare

Me unanimitet të plotë, deputetët vendosën krijimin e një komisioni të përkohshëm për të hetuar të gjitha faktet dhe rrethanat që lidhen me veprimtarinë e kompanisë NEXO për kryerjen e veprimtarive të mundshme të paligjshme, duke përfshirë struktura që..

18.01.23 17:26 |
Velisllav Minekov

Bullgaria i ofron ndihmë Ukrainës për mbrojtjen e trashëgimisë së saj kulturore

Ministri në detyrë i kulturës Velisllav Minekov i propozoi kolegut të tij ukrainas Oleksandër Tkaçenko që të krijohet një komision i specializuar për të vlerësuar dëmet e shkaktuara të  trashëgimisë kulturore të shkatërruar në Ukrainë. Pas Këshillit..

29.11.22 18:14 |

Pavarësisht mungesës së një qeverie, nuk ka asnjë arsye për të vonuar financimin në kuadër të Planit të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë

Deputetët e 10 komisioneve parlamentare u takuan me udhëheqësen e grupit të punës për rimëkëmbjen dhe qëndrueshmërinë në Komisionin Evropian, Celine Goer, e cila po viziton Bullgarinë. Në fjalën e saj para përfaqësuesve të popullit, ajo theksoi se..

15.11.22 15:03 |

Bullgaria nuk do të blejë më lëndë bërthamore ruse

Të kërkohen alternativa të lëndës bërthamore ruse për Centralin Atomik Elektrik “Kozlloduj” dhe ai të furnizohet deri në prill 2024, vendosi parlamenti. Propozimi i GERB-SDS u mbështet nga “Po e vazhdojmë ndryshimin”, “Ngritja bullgare” dhe..

09.11.22 15:02 |