Eмисия новини
от часа
Prof. Angell Dimitrov

Politikanët janë përgjegjës për marrëdhëniet dypalëshe Sofje-Shkup

Politikanët janë gjithmonë me rëndësi në marrëdhëniet dypalëshe. Historia i ndihmon politikanët të kuptojnë rrënjët e problemeve bashkëkohore, por nuk janë historianët ata që përcaktojnë marrëdhëniet. E gjithë përgjegjësia është e politikanëve...

07.12.21 12:12 |

Dita e zgjedhjeve të bullgarëve jashtë vendit po ecën normalisht

Sipas shërbimeve tona diplomatike, të gjitha seksionet e parashikuara për votimin me makinë janë duke punuar. Ministria jonë e Punëve të Jashtme (MPJ) krijoi një organizim që dita e zgjedhjeve jashtë vendit të ecë pa probleme dhe pa vështirësi nga..

14.11.21 14:47 |
Cvetozar Tomov

Seksionet në Bullgari funksionojnë normalisht

Dita e zgjedhjeve nisi normalisht, përveç tri makinerive që nuk funksionuan dhe votimi në këto seksione kaloi në fletëvotim në letër, tha zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Cvetozar Tomov. Në seksione të tjera specifikohet nëse problemet..

14.11.21 11:37 |

Situata pandemike po bllokon disa qendra votimi jashtë vendit

Qendra e dytë e votimit në Zelandën e Re - në Okland (Auckland), nuk mundi të fillojë punën pasi më herët dje, më 13 nëntor, Ambasada jonë në Australi dhe anëtarët e Komisionit Seksional i Zgjedhjeve - Okland u njoftuan se për shkak të përkeqësimit..

14.11.21 10:44 |

Bullgaria pret inteligjencë dhe profesionalizëm nga shkencëtarët maqedonas

Komisioni i Përbashkët Bullgaro-Maqedonas për Çështje e Diskutueshme Historike takohet online më 21 dhe 22 tetor. Në takimin e 15-të, shkencëtarët do të diskutojnë përsëri temën për Mbretin Samuill dhe Goce Dellçev , tha për BGNES Prof. Angell..

21.10.21 13:36 |
Iva Miteva

Ka të ngjarë që parlamenti të miratojë në lexim të parë korrigjimet në Ligjin për Pushtetin Gjyqësor

Komisioni Ligjvënës i Parlamentit miratoi në leximin e parë ndryshimet në Ligjin për Pushtetin Gjyqësor. Ato parashikojnë mbylljen e Gjykatës së Specializuar dhe të Prokurorisë. Përfaqësuesit e BSP, “Ka një popull të tillë”, “Ngrihu BG! Ne po vijmë” dhe..

13.09.21 18:02 |
Ivan Geshev

Ivan Geshev: Krimi do të arrijë nivelet e viteve 90

Kryeprokurori Ivan Geshev papritmas erdhi në parlament për të paralajmëruar deputetët nga komisioni ligjvënës se prokuroria shtetërore nuk pranon të marrë përgjegjësinë për pasojat e mbylljes së gjykatës dhe prokurorisë së specializuar dhe..

10.09.21 14:57 |
Prof. Ekaterina Mihajllova

Krizë kushtetuese nëse deputetët nuk votojnë datën e zgjedhjeve presidenciale

Profesoresha e drejtësisë kushtetues dhe ish deputetja Prof. Ekaterina Mihajllova parashikoi para BNT një krizë kushtetuese nëse deputetët nuk votojnë shpejt datën e zgjedhjeve presidenciale. Sipas saj, logjika e Kushtetutës është e tillë që zgjedhjet..

24.08.21 12:25 |
Ivan Geshev

Kryeprokurori po sulmon rregullat e procedurës së parlamentit në Gjykatën Kushtetuese

Kryeprokurori Ivan Geshev paraqiti një kërkesë në Gjykatën Kushtetuese për të shpallur jokushtetuese dispozita të Rregullores së Punës së Kuvendit Popullor, sipas të cilave ai duhet të paraqitet para komisionit ligjor çdo 3 muaj, njoftuan nga..

23.08.21 16:57 |
Kornelija Ninova

BSP do të kërkojë mundësi të tjera nëse presidenti nuk miraton hyrjen e ministrave të përkohshëm në një kabinet të rregullt

Udhëheqësja e BSP, Kornelija Ninova, kritikoi Presidentin Rumen Radev për lidhjen e mandatit të dytë për të formuar një qeveri me një azhurnim të buxhetit. Në të njëjtën kohë, ajo qortoi deputetët, pasi ata duhet të kishin krijuar komisionet parlamentare..

16.08.21 10:24 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна