Eмисия новини
от 21.00 часа

Nikollaj Mlladenov ka pasur një kompani të padeklaruar ofshore

Ish-ministri i jashtëm dhe diplomat pas vitit 2013 nga OKB-ja Nikollaj Mlladenov është bullgari i dytë që u zbulua nga hetimi “Pandora Papers”. I pari ishte ish-deputeti i Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë Deljan Peevski. Kompania e..

07.10.21 13:32 |
Rumen Radev

Presidenti pret që shërbimet të hapin të gjitha “kutitë e Pandorës”

Pres që shërbimet bullgare dhe agjencitë e zbatimit të ligjit të punojnë në mënyrë që “kutitë e Pandorës” të mos mbeten të pazbuluara në Bullgari, tha Rumen Radev me rastin e të dhënave të publikuara nga hetimi gazetaresk ndërkombëtar. Në qytetin..

07.10.21 13:12 |
Rumen Specov

GERB insiston që presidenti të shkarkojë nga detyrat drejtorin e agjencisë së të ardhurve

Nga GERB akuzuan tashmë ish-ministrin e Financave Asen Vasilev, për fshehjen e faktit se drejtori i Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave i emëruar prej tij, dinte për taksat e detyrueshme prej më shumë se 750 000 eurosh përpara se të shiste..

17.09.21 14:26 |

Pa fonde adekuate mirëmbajtja e rrjetit rrugor kombëtar është e pamundur

Në një takim me përfaqësuesit e kompanive të ndërtimit të rrugëve që protestuan javën e kaluar për pagat e papaguara, Presidenti Rumen Radev theksoi nevojën për formimin transparent të buxhetit të Agjencisë së Infrastrukturës Rrugore. Sipas tij,..

14.09.21 17:01 |
Presidenti Radev

Kompani të përpunimit të mishit nga Britania e Madhe duan të investojnë në Bullgari

Një qëllim strategjik për Bullgarinë është zhvillimi i bujqësisë moderne dhe konkurruese me ruajtjen e detyrueshme të burimeve natyrore dhe mjedisit. Kjo u tha nga Presidenti Rumen Radev në një takim në Sofje me përfaqësuesit e kompanive të mëdha në..

02.09.21 18:18 |

Një kompani indiane do të investojë në Plovdiv

Një kompani indiane e teknologjisë së lartë dëshiron të investojë në ndërtimin e një qendre për ruajtjen e të dhënave në Plovdiv. Kjo u bë e qartë nga një takim i nënkryetarit të bashkisë Stefan Stojanov me përfaqësuesit e Plovdiv Tech Park dhe..

25.08.21 17:19 |

Bullgartransgaz do të paguajë gjobë për “Rrymën Ballkanike”

Kontratat e operatorit të gazit “Bullgartransgaz” për projektimin, ndërtimin dhe financimin e projektit Rryma Ballkanike u lidhën pa lejen paraprake nga rregullatori energjetik, gjë që është në kundërshtim me Ligjin e Energjetikës. Këtë e zbuloi..

09.08.21 15:47 |

Ankesat kundër vendimit të kabinetit për të sanksionuarit nga ligji “Magnitski”

Më shumë se 50 ankesa u depozituan tashmë në Gjykatën e Lartë Administrative kundër vendimit të kabinetit të përkohshëm, i cili hartoi një listë të individëve dhe kompanive të lidhura me të sanksionuarit në ligjin global “Magnitski” Vasill..

06.07.21 15:36 |

Bullgaria mbetet e rezervuar për Paketën “Mobilitet” të BE

Pozicioni i shtetit bullgar mbi paketën “Mobilitet 1” mbetet i pandryshuar, tha në Plovdiv Ministri i përkohshëm i Transportit Georgi Todorov. Në hapjen e ekspozitës ndërkombëtare për kamionë TRUCK EXPO, ai theksoi se industria dëshiron siguri dhe..

11.06.21 11:01 |

Doli lista e kompanive që bien nën sanksionet e SHBA-së

Ministria e Financave lëshoi një listë me 34 shoqata që bien ose mund të bien brenda fushës së sanksioneve të vendosura javën e kaluar nga Zyra e Kontrollit të Pasurive të Huaja (OFAC) të Departamentit të Thesarit të SHBA ndaj personave fizikë dhe..

09.06.21 19:31 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР