Eмисия новини
от 20.00 часа

Nuk është e qartë nëse viti shkollor do të fillojë në dhomat e klasës

Në fund të gushtit, do të jetë e qartë se si do të fillojë viti shkollor nga distanca ose në dhomat e klasës, tha për BNR Ministri i Arsimit Prof. Nikollaj Denkov. U bë gjithçka e mundur për të informuar punonjësit e arsimit që të vaksinohen, por..

03.08.21 13:23 |

Radostin Çollakov – djali nga mali Rodopa, i cili mëson intelektin artificial të mendojë në gjuhën bullgare

15 vjeçi Radostin Çollakov nga fshati Barutin në malin Rodopa tashmë 6 vjet përpiqet për të bërë makinat më njerëzore. Sikur një i huaj nga një planet i përparuar teknologjikisht, ai mbart me vete njohuri që nuk mund t’i fitonte as në shkollën..

04.05.21 09:15 |

Superkompjuteri në Sofje duhet të jetë gati deri në qershor

Sofia Teh Park punon me një qendër kryesore evropiane për zhvillimin e kompjuterëve kuantik dhe të programimit. Superkompjuteri po punohet paralelisht. Shpresa është që deri në qershor ai të jetë në mesin e 500 kompjuterëve me performancë të lartë..

09.02.21 16:26 |

Fotografi Vasill Nikollov riparon kompjuterë për fëmijët në nevojë

Në heshtje para së panjohurës se drejt ku do të shkojmë në jetën tonë, bëjmë bilancin, zotohemi se do të ndryshojmë - vetëm të përfundojë pandemia një ditë të bukur. Por, disa prej nesh prej kohe jetojnë me të mirën - nganjëherë e kërkojnë në mënyrë të..

10.05.20 06:30 |

Një bullgar u arrestua për sulmin e hakerëve kundër Agjencisë Kombëtare të të Ardhurve

Një burrë 20 vjeçar u arrestua për sulmin e hakerëve  kundër serverëve të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurve. I dyshuari është nëpunës në një firmë të sigurisë kibernetike dhe testoi sigurimin e rrjeteve dhe sistemeve kompjuterike. Hetuesit analizojnë..

17.07.19 09:27 |

Në Sofje do të dislokohet një qendër e BE-së për super-kompjuterë

Komisioni Evropian bëri të ditur se në tetë vende të BE-së do të krijohen qendra për super-kompjuterë – Sofje, Barcelonë (Spanjë), Bolonja (Itali), Kajani, (Finlandë), Minho (Portugali), Ostrava (Çeki), Bisen (Luksemburg) dhe Maribor (Slloveni). Qendrat..

07.06.19 16:11 |

Legjenda “Pravec” kthehet prapë në treg me laptopin e parë bullgar

“Pas 30 vjetëve një legjendë kthehet...” Kështu inxhinierët bullgarë, kanë vendosur të japin “ristart” markës bullgare të kompjuterëve “Pravec”, të prodhuar gjatë kohës së socializmit, shpallën idenë e vet të prodhojnë laptop me të njëjtin emërtim. Lajmi..

21.10.13 11:27 |
Всички новини: днес | вчера