Eмисия новини
от 08.00 часа

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

22.04.21 12:46 |

Mbetet ndihma për shfrytëzimin e shërbimeve kryesore për turizmin e brendshëm

Ndihma e njëhershme nga 210 leva për shfrytëzimin e shërbimeve kryesore për turizëm të brendshëm në vendet e akomodimit për ata që punojnë në vijën e parë do të jetë në përkrahje të tërë sektorit deri më 30 nëntor 2021. Këtë e njofton Ministria e..

26.09.20 15:09 |

Konsorciumi Francezo-Gjerman “Sof Kënekt” merr aeroportin e Sofjes në koncesion

Konsorciumi Francezo-Gjerman “Sof Kënekt” merr aeroportin e Sofjes në koncesion për 35 vjet. Kjo u bë e mundshme pasi Gjykata Supreme Administrative mbështeti vendimin e Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës me të cilin miratohen zgjedhja e Ministrisë..

05.06.20 19:22 |

Koncesion për aeroportin e qytetit Pllovdiv

Fillon një konkurs për zgjedhjen e koncesionerit të aeroportit të qytetit Pllovdiv. Këtë e njoftoi ministri i transportit Rosen Zheljazkov. Afati i koncesionit do të jetë 35 vjet. Në vlerësimin e ofertave parametrat teknikë do të kenë përparësi para atyre..

27.02.20 15:32 |
Neno Dimov

Hetojnë ish-Ministrinë e Mjedisit dhe Ujërave për koncesionin në Bansko

Prokuroria Speciale heton Neno Dimovin për koncesionin e ski-zonës “Bansko”, e cila i është dhënë shoqërisë tregtare “YULEN “, Sh.A. Hetimi bazohet tek materiale të veçanta dhe nuk ka lidhje me procesin për krizën e ujit në Pernik, ku ish-Ministri i..

31.01.20 19:41 |

Një kompani britanike apelon zgjedhjen e koncesionarit të aeroportit të Sofjes

Komisioni për mbrojtjen e konkurrencës tashmë nuk respektoi ankimet e parashtruara nga 4 kompanitë pjesëmarrëse në tender, ofertat e të cilave nuk ishin shqyrtuar. Oferta e Manchester Airports Group për investim në këmbim të menaxhimit të..

27.11.19 19:29 |

Konsorciumi “Sof Kënekt” u zgjodh koncesioner i aeroportit “Sofja”

Koncesioner i aeroportit Sofja u zgjodh Konsorciumi “Sof Kënekt” me pjesëmarrjen e kompanisë franceze “Meridiam Jistërn Jurëp Investmëmts” në partneritet me operatorin e aeroportit Mënik “Flughafen Mënik”. Këtë e njoftoi ministri i transportit, i..

17.07.19 17:18 |

5 janë ofertuesit për koncesionin e aeroportit “Sofja”

Të gjithë 5 ofertuesit për koncesionin e aeroportit “Sofja mund të vazhdojnë pjesëmarrjen e tyre në tender – u bë e qartë pas hapjes së ofertave në Ministrinë e Transportit. Këta janë konsorciumet “Vitosha, “Softconnect”, “Sofia Airport”, "Fraport..

09.05.19 12:09 |

Janë paraqitur 5 oferta për koncesionin e Aeroportit të Sofjes

Propozimet e 5 ofertuesve për koncesionin e Aeroportit të Sofjes do të hapen publikisht më 9 maj, njoftuan nga Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC). Banka Botërore dhe Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) e ndihmojnë Ministrinë e..

22.04.19 14:58 |

Pesë operatorë evropianë janë kandidatë për koncesionin e Aeroportit Sofje

Më 11 prill përfundon afati për ofertat për koncesion të Aeroportit Sofja. Dokumente paraqitën pesë kandidatë - Manchester Airports Group, Fraport, Aéroports de Paris Group, Aeroporti Mënik me fondin Meridiam dhe Aeroporti Kopenhagë. Koncesioni është për..

11.04.19 17:22 |
Всички новини: днес | вчера