Eмисия новини
от 03.00 часа

KQZ do të shtypë edhe fleta të votimit për zgjedhjet e jashtëzakonshme

Pavarësisht nga votimi në makinë, Komisioni Qendror Zgjedhor - KQZ hapi një procedurë për një prokurim publik për shtypjen e fletëve të votimit për zgjedhjet parlamentare të 11 korrikut. Kjo do të bëhet me negociata pa njoftim paraprak. Procedura..

18.06.21 12:37 |
Violeta Komitova

Dhoma e Ndërtuesve është e pakënaqur nga kabineti i përkohshëm

Dhoma Bullgare e Ndërtuesve i dërgoi një deklaratë proteste Presidentit Rumen Radev. Kompanitë janë të pakënaqura me punën e qeverisë së përkohshme dhe më saktë me punën e ministres rajonale arkitektes Violeta Komitova, njoftoi BGNES...

11.06.21 14:18 |

Rusia u detyrohet 739 000 euro gjoba për riparimin e aeroplanëve MiG

Vendi ynë ka marrë 186 mijë euro gjobë nga Korporata Ruse e Ndërtimit të Aeroplanëve RSK MiG për vonimin e zbatimit të kontratave për mirëmbajtjen e gjuajtësve MiG-29. Këtë e njoftoi për BGNES Ministria e Mbrojtjes në përputhje me Ligin e Aksesit..

03.05.21 14:23 |

Vendosën moratorium mbi autorizimet e qeverisë

Parlamenti vendosi moratorium mbi marrëveshjet dhe emërimet e qeverisë në dorëheqje deri në fund të mandatit të saj. Të gjitha partitë, përveç GERB, votuan për kufizimin e Këshillit të Ministrave. Ish pshtetarët e caktuan aktin si antikushtetues..

22.04.21 12:46 |

Kancelari austriak tha se Bullgaria u privua nga vaksinat në BE

Krahasuar me popullsinë e saj, Malta do të marrë 3 herë më shumë vaksina sesa Bullgaria deri në qershor. Holanda do të marrë dy herë më shumë se Kroacia. Malta dallohet me një numër të madh të vaksinave, Bullgaria - me një të vogël. Këtë e deklaroi..

12.03.21 16:42 |

Ndërpresin marrëveshjet afatgjata me centralet termike elektrike amerikane “Marica Iztok”

Ndërprerja e marrëveshjeve afatgjata me centralet termike elektrike “Marica Iztok-1” dhe “Marica Iztok-3” (pronësi përkatësisht e kompanive amerikane AES dhe ContourGlobal), duhet të ndodhë deri më 30 qershor 2021, transmetoi BTA. Kjo është shkruar..

11.02.21 11:48 |

BE investon mjete suplementare në superkompjuterin bullgar

Ndërmarrja e Përbashkët për Teknologji Informative Evropiane me Prodhimtari të Lartë njoftoi nënshkrimin e një kontrate për 11.5 milion euro shtesë për superkompjuterin e ri në Bullgari. Ai do të ketë më shumë se 4.4 petaflop dhe do të punojë në..

14.12.20 17:23 |

Parlamenti deklaron fundin e "robërisë së borxhit"

Me ndryshimet në Ligjin për Detyrimet dhe Kontratat të miratuara në lexim të dytë, deputetët vendosën një parashkrim absolut 10-vjeçar në lidhje me detyrimet private të personave fizike. Propozimi u bë nga deputetë nga Patriotët e Bashkuar, sipas..

20.11.20 14:06 |

Nënshkruan kontratën për anijet e reja patrulluese

Ministria e Mbrojtjes nënshkroi kontratën për ndërtimin e 2 anijeve patrulluese me shumë funksione. Zbatuesi i projektit është kompania gjermane Fr.Lurssen Werft "GmbH & Co. KG Pas firmosjes ministri i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov tha:..

12.11.20 14:20 |
Rumen Radev

Rumen Radev: Modernizimi i Forcave Ushtarako Ajrore të Bullgarisë nuk mund të jetë në llogari të interesave të bullgarëve

Në një deklaratë posaçërisht për mediat presidenti Rumen Radev  sqaroi motivet e veta për veton mbi Ligjin për ratifikimin e kontratës për blerjen e aeroplanëve F-16. Në të ai tha, se “blerja e gjuajtësve është një hap i shumëpritur dhe i domosdoshëm për..

24.07.19 18:58 |
Всички новини: днес | вчера