Eмисия новини
от 08.00 часа
Kirill Petkov

Po vazhdon kontrolli i nënshtetësisë së Kirill Petkovit

Prokuroria e specializuar zgjati afatin për kontrollin e shtetësisë së Kirill Petkovit deri në mes të dhjetorit, përpara se të vendosë nëse ish-ministri në detyrë dhe kryeministër i mundshëm i ardhshëm ka kryer ndonjë krim. Hetimi filloi në..

29.11.21 15:33 |

Tavani i subvencionit – pikë kontestuese në negociatat në sektorin “Bujqësia”

Në kuadrin e negociatave rreth programit të kabinetit eventual të koalicionit me mandatin e formacionit “Po e vazhdojmë ndryshimin”, mbi temën “Bujqësia pjesëmarrësit ranë dakord për nevojën për të rritur kontrollin mbi prodhimin e ushqimit, për të..

24.11.21 18:34 |
Ministri Ivan Demerxhiev

Qeveria e përkohshme i ka premtuar reforma gjyqësore BE-së

Komisioni Evropian ka ngritur fuqishëm çështjen e përgjegjësisë së Prokurorit të Përgjithshëm dhe kontrollit publik të akteve të tij , tha për Televizionin Kombëtar Bullgar /BNT/ Ministri në detyrë i Drejtësisë Ivan Demerxhiev. Qeveria e..

04.11.21 10:48 |

Eurodeputetët: Nuk morëm përgjigje nga Kryeprokurori

Deputetët nga grupi i monitorimit pranë Komisionit për të Drejtat dhe Liritë Civile pranë Parlamentit Evropian, të cilët janë për vizitë në vendin tonë , njoftuan se Kryeprokurori Ivan Geshev nuk u është përgjigjur pyetjeve të tyre. Ndër..

24.09.21 18:08 |
Elena Jonçeva

Eurodeputetët po studiojnë sundimin e ligjit në Bullgari

Grupi i monitorimit nuk është një organ hetimor. Qëllimi ynë është të mbledhim informacion dhe të provokojmë debat, të njohim Parlamentin Evropian me problemet reale në Bullgari dhe të gjejmë mjete për zgjidhjen e tyre. Kjo u tha për BNR nga..

24.09.21 10:22 |

Një delegacion i Parlamentit Evropian mbërriti në Bullgari

Një delegacion i eurodeputetëve dhe ekspertëve nga Parlamenti Evropian mbërriti në Bullgari për një vizitë dy-ditore për të studiuar situatën me sundimin e ligjit, tha korrespondentja e BNR në Bruksel, Angelina Piskova. Nga gjithsej 23 persona, 7..

23.09.21 16:00 |

Instituti i Sigurisë Rrugore këmbëngul në kontrollin efektiv të rrugës

Instituti i Sigurisë Rrugore i ka dërguar një kërkesë Presidentit dhe Kryeministrit në detyrë për masa të menjëhershme kundër aksidenteve rrugore. Ndër propozimet e institutit është që Ministria e Brendshme të ndryshojë kontrollin e trafikut nga..

23.08.21 16:14 |

Numri i të sëmurëve po rritet – ku janë shkaqet?

Vetëm deri përpara rreth dhjetë ditëve, Covid vala e katërt, për të cilën flisnin specialistët shëndetësorë në Bullgari, dukej  si një  fantazi e paqartë dhe nuk shkaktonte shumë shqetësim tek bullgarët. Të etur për det dhe pushim pas muajve të..

16.08.21 13:42 |
Petër Todorov

Zjarret dhe emigrantët janë ndër prioritetet e sekretarit të ri të Ministrisë së Brendshme

Luftimi i zjarreve në pyje dhe menaxhimi i presionit të emigrantëve janë ndër prioritetet e Sekretarit të ri të Përgjithshëm të Ministrisë së Brendshme, Petër Todorov. Kjo u bë e qartë gjatë prezantimit të tij sot nga Ministri i Brendshëm Bojko..

09.08.21 16:43 |

Kontrollojnë subvencionet e shpërndara në bujqësi

Fondi i Bujqësisë po fillon kontrolle të aplikimeve për pagesa direkte në kuadrin e Fushatës 2021. Kontrolli fillon me vizitat në terren në zonat e deklaruara me kafshët përkatëse nën skemat dhe masat e ndryshme për të cilat është kërkuar ndihma...

13.07.21 12:45 |
Всички новини: днес | вчера