Eмисия новини
от 14.00 часа
Profesor Todor Kantarxhiev

10 të sëmurë me koronavirus infektojnë nga 8 deri në 5 veta

Epidemia po shuhet, por asgjë nuk ka përfunduar. Lehtësimi i shpejtë i masave do të ndihmojë infektimin e grupeve të reja me Covid-19. Këtë e tha para Televizionit Kombëtar Bullgar drejtori i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Paraziti..

06.06.20 14:06 |
Docent Angell Kunçev

Virusi vazhdon të qarkullojë tha docenti Angell Kunçev

Vatrat e reja të koronavirusit mund të kufizohen pa masa si karantina e plotë dhe pikëkalime, tha para Televizionit të Ri kryeinspektori shtetëror docent Angell Kunçev. Pjesa dërmuese e porsa infektuarve janë në vatrat e reja në Sërnica, Samokov dhe..

06.06.20 13:48 |
Bojko Borisov

Nuk ka libër dhe letërsi për Covid-19 nga e cila të nxirren konkluzione se si përhapet virusi

Koronavirusi nuk u mposht, akoma nuk ka mbaruar asgjë. Shpresoj që me masat që ndërmorën, me disiplinën, me strategjinë tashmë të qartë, me atë që njerëzit përvetësuan pra rregullat për distancë dhe dezinfektim, do të vazhdojë tendenca e mirë për nga..

06.06.20 10:13 |

138 janë të shëruarit ndërsa 41 janë rastet e reja të koronavirusit

41 raste të reja të koronavirusit u regjistruan te mëngjesi i 6 qershorit. Testet e realizuara për 24 orët e fundit janë 1196. Të sëmurët janë 2668 prej të cilëve 980 aktivë. Në spitalet janë 147 pacientë, 12 në reparte intensive. Të shëruarit janë 1528...

06.06.20 09:53 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 90

Mënyrë e re për shpalljen e të dhënave për Covid-19 Që nga 5 qershori të dhënat për ecurinë e përhapjes së Covid në Bullgari do të sigurohen nëpërmjet Sistemit Kombëtar të Informacionit. Hollësi për epideminë do të jenë në dispozicion..

05.06.20 20:16 |
Atanas Mangërov

Rreth 4 për qind e bullgarëve e kanë kaluar koronavirusin

Rreth 4% е popullsisë bullgare e kanë kaluar koronavirusin. Këta janë afro 280 00 bullgarë, tha shefi i Klinikës për Fëmijë pranë Spitalit për Sëmundje Ngjitëse në Sofje doc. Atanas Mangërov. Eksperti është i mendimi se nuk do të ketë valë të..

05.06.20 14:29 |

Nuk ka të vdekur gjatë 24 orëve të fundit

34 janë rastet e reja të koronavirusit gjatë 24 orëve të fundit, bëri të ditur në një briefing të jashtëzakonshëm Zëvendësministrja e Shëndetësisë Zheni Naçeva. Rasti për briefingin është mospërputhja e të dhënave për të porsainfektuarit dhe të..

05.06.20 13:28 |
dr. Angell Kunçev

Vatra Covid-19 në Sërnica do të kufizohet në kuadrin e disa ditëve

Nuk ka arsye për masa të rrepta kufizuese në bashkinë Sërnica për shkak të rasteve të konstatuara të Covid-19, tha në Pazarxhik kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë dr. Angell Kunçev. Ai zhvilloi mbledhje me Shtabin Regjional të Krizës...

05.06.20 12:35 |
Petër Ivanov

Bullgaria duhet të pozicionohet si “Lugina e Silikonit e Evropës”

Sa më pak i dukshëm është shteti, kaq më mirë. Politika tatimore nuk duhet ndryshuar, në qoftë se duam të tërheqim investime. Në përfytyrimin e investitorit të huaj Bullgaria duhet të jetë Lugina e Silikonit e Evropës, deklaroi Petër Ivanov,..

05.06.20 10:12 |

Vatër lokale e Covid-19 në Sërnica

Infektimi me koronavirusin në Sërnica po zgjerohet. Akoma 14 banorë të bashkisë kanë rezultuar pozitivë. Ndër ta ka fëmijë të moshës 2, 4 dhe 8 vjet. Gjendja e tyre është e kënaqshme. Të gjithë janë vendosur në karantinë në shtëpi për 28 ditë. Priten..

05.06.20 09:19 |
Всички новини: днес | вчера