Eмисия новини
от 22.00 часа

Një numër rekord i të vaksinuarve për 24 orët e fundit, mbi 25 000

1382 janë rastet e reja të koronavirusit në 24 orët e fundit sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Mostrat pozitive janë 9.8 për qind e 14 082 testeve të kryera. Në kryeqytet të sapo identifikuarit janë më shumë - 331, pasuar nga rastet në..

29.04.21 09:19 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 417

Gjendja epidemike zgjatet deri në fund të majit Gjendja epidemike zgjatet me akoma një muaj, tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angelov në një takim qeveritar. 83 milion leva do të sigurohen për mjekët e punësuar në vijën e parë. Për..

28.04.21 19:40 |

Si ndikoi Covid-19 mbi psikikën tonë?

Një ekip ndërkombëtar prej shkencëtarësh ka hulumtuar për 1 vit se si masat kufizuese në pandeminë Covid-19 ndikojnë në psikikën e popullsisë në 11 vende evropiane (Mbretëria e Bashkuar, Belgjika, Hollanda, Bullgaria, Republika Çeke,..

28.04.21 10:52 |

Masa për mbajtjen e maskave do të hiqet pasi imunizohet 75% e popullsisë

Sasitë e vaksinave që Bullgaria do të marrë në maj do të jenë dy herë më të larta se në prill, ndërsa në qershor do të ketë katër herë më shumë vaksina. Kjo do të zgjidhë problemin e sasisë dhe vendi duhet të përqendrohet në problemin tjetër, që..

27.04.21 14:42 |

Biznesi i turizmit dëshiron qartësi për sezonin e verës

Zgjatet gjendja e jashtëzakonshme epidemike në vend. Kjo u njoftua nga Kryeministri në dorëheqje Bojko Borisov në një takim me industrinë e turizmit, transmetuar në Facebook. Ministrja e dorëhequr Mariana Nikollova tha se sezoni turistik veror do..

27.04.21 10:51 |

Bullgaria do të njohë testet e miratuara nga BE për Covid

Testet e shpejta të 16 prodhuesve do të njihen në Bullgari, tha para bTV kryeinspektori shëndësor shtetëror Doc. Angell Kunçev. “Lista u përgatit nga BE sepse hasëm teste të pasakta”, shtoi Kunçev. Testet do të jenë një nga kushtet për..

27.04.21 10:46 |

Brenda 2 javësh të shtruarit në spital me koronavirus u ulën me 1/4

1759 janë rastet e reja të koronavirusit në vend me 14 023 teste të kryera. 12.54 për qind e mostrave janë pozitive, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Shumica e infektuarit janë në kryeqytet - 338. Pasuar nga rrethet e qyteteve Plovdiv..

27.04.21 09:08 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 415

Bullgaria do të aplikojë gjithashtu vaksinën Johnson & Johnson Vaksina me dozë të vetme Johnson & Johnson do të përdoret në Bullgari pa kufizime. Kjo u njoftua nga Kryeinspektori Shëndetësor Shtetëror Angell Kunçev në një brifing pas..

26.04.21 19:35 |

U konstatua një ulje e re e të infektuarve dhe e të vdekurve gjatë 24 orëve të fundit

400 janë rastet e reja të koronavirusit në 24 orët e fundit, sipas të dhënave zyrtare. Pak më shumë se 7.33% e 5445 testeve të kryera janë pozitive. Rastet më të reja janë në qytetin e Sofjes – 151, në rrethet e Varnës – 50, Plovdiv – 28 dhe..

26.04.21 09:00 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 412

Hyrja në Bullgari – me certifikatë, PCR test negativ, ose dokument se personi e ka kaluar Covid-19 Nga nesër, lejohet trajnimi në qendrat arsimore në një distancë fizike prej të paktën një metër e gjysmë. Është e detyrueshme mbajtja e maskave dhe..

23.04.21 19:30 |
Всички новини: днес | вчера