Eмисия новини
от 22.00 часа

Nevojiten vendime të përgjegjshme për të mbështetur biznesin në krizë

Gjatë ditës së fundit të punës nga java e kaluar qeveria në dorëheqje paraqiti në Kuvendin Popullor një projekt-plan për rindërtimin e Bullgarisë. Tema u bë shkak për polemika të pafund mes deputetëve të porsazgjedhur. Disa nga forcat politike e..

19.04.21 15:25 |

Pothuajse 70 për qind nga hotelierët presin “një valë falimentimesh” deri në fund të vitit

Asociacioni Bullgari i Profesionistëve në Menaxhimin e Hoteleve ( Bulgarian Association of Hotel Executives BAHE) organizoi një sondash përfaqësues kombëtar në prag të zgjedhjeve parlamentare dhe në kushtet e mbylljes së pjesshme. Qëllimi..

06.04.21 06:55 |
Filli Ladgman

Bullgarët jashtë shtetit votuan për restartimin e sistemit

Radio Bullgaria anketoi bullgarë me banim nga jashtë me pyetjen se çfarë Bullgaria presin pas zgjedhjeve parlamentare që u mbajtën më 4 prill.  Filli Ladgman që prej vitesh jeton në Melburn të Australisë. Ajo është gazetare dhe drejtuese e programit..

05.04.21 15:29 |
Përvan Simeonov

Pyetje urgjente përpara qeverisësve të ardhshëm në Bullgari

Pavarësisht se cilat parti politike do të fitojnë besimin e votuesve dhe do të hyjnë në Kuvendin e 45 Popullor, ka çështje të rëndësishme të cilat qëndrojnë në rend të ditës përpara shoqërisë bullgare, me të cilat ata do të duhet të merren. Reforma të..

04.04.21 14:35 |

Sipas Kryeministrit Bullgaria do të dalë nga pandemia deri në qershor

Në një takim Ministri i Shëndetësisë, Kryeinspektori i Shëndetësisë dhe Kryeministri diskutuan se në bazë të të vaksinuarve dhe të të shëruarve masat kundër Covid-19 gradualisht do të fillojnë të dobësohen, njoftoi BTA. Në qytetin Bjalla, në..

30.03.21 13:58 |
Doc. Angell Kunçev

Shihet rrugëdalje nga vala e tretë e epidemisë

Rreth një milion, një milion e gjysmë bullgarë tashmë janë imunizuar dhe mbrojtur nga koronavirusi. Rreth 500 000 - sepse tashmë e kanë kaluar infeksionin, ndërsa 450 000 – sepse janë imunizuar. Këtë e tha kryeinspektori i shëndetësisë doc. Angell..

30.03.21 13:06 |

Pandemia ka rritur regjistrimin elektronik të deklaratave tatimore

Më shumë se 95% e deklaratave tatimore paraqiten në mënyrë elektronike, madje edhe nga personat fizikë. Shkaku për këtë është kriza Covid, por edhe digjitalizimi i shërbimeve, tha para BNT-së zëdhënësi i Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave Rosen..

30.03.21 10:40 |

Në fund të verës mbi 70 për qind prej bullgarëve do të vaksinohen

Deri në fund të qershorit, gjysma e bullgarëve do të vaksinohen kundër koronavirusit dhe deri në fund të verës - mbi 70 për qind. Këtë parashikim e bëri para Nova TV Prof. Asen Balltov, drejtor i Spitalit Pirogov. Ai shpjegoi se furnizimet e..

26.03.21 11:28 |

Bullgaria është përsëri në bllokim – si po e përballon biznesi këtë?

Që më datë 22 mars Bullgaria është në bllokimin e tretë që nga fillimi i pandemisë. Tabela “E Mbyllur” përsëri është mbi dyert e qindra firmave. Si do të ndikojë kjo mbi biznesin bullgar? Sipas Adrian Nikollovit nga Instituti i Ekonomisë së..

24.03.21 10:46 |
Всички новини: днес | вчера