Eмисия новини
от часа

Covid-19 në Bullgari: Dita e 71-të

Fillojnë negociata për udhëtimet me Rumaninë, Greqinë dhe Serbinë Që nga 18 maji Bullgaria do të fillojë negociatat me Rumaninë, Greqinë dhe Serbinë për kushtet, në të cilat do të organizohen udhëtimet dhe kalimi i pikave të kalimit kufitar,..

17.05.20 17:50 |
Ivan Kostov

Shpërndarja e granteve shkakton korrupsion

Ndihma në para për të prekurit nga kriza nuk është një masë e mundshme, sepse resurset tona janë të kufizuara. Po të shpërndanin para në këtë mënyrë shteti do të dilte nga kriza me deficit të stërmadh, tha para mikrofonit të BNR-së Ivan Kostov, i cili..

17.05.20 11:50 |

Të papunët mund të punojnë në bujqësi pa humbur pagesën e papunësisë

Të papunët, të cilët dëshirojnë të punojnë në bujqësi nuk do të humbin të drejtën e vet të marrin pagesën e papunësisë, por kjo punë nuk do të llogaritet si stazh pune. Kjo është një nga masat, të cilat qëllojnë përmirësimin e situatës së krizës..

16.05.20 15:11 |

Deri në fund të vitit pritet rivendosja e aviacionit deri më 50%

Kriza me Covid-19 jep dëme të drejtpërdrejta dhe të tërthorta në fushën e transportit. Ende nuk janë të qarta përmasat e tyre, tha në intervistë për televizionin Nova TV Ministri i transportit Rosen Zheljazkov. Tkurrja në transportimin e organizuar..

16.05.20 14:07 |
Rumen Radev

Besim ka atëherë kur mjetet harxhohen në mënyrë transparente

„ Resursi më i rëndësishëm për përballimin e krizës është besimi në institucionet, të cilat e menaxhojnë atë. Një qeveri gëzon besimin e qytetarëve atëherë kur merr vendimet në interes të tyre dhe jo nën presionin e shoqërisë, domethënë – nën..

15.05.20 11:53 |

Diskutim për dimensionet ekonomike dhe sociale të krizës

Presidenti i Bullgarisë Rumen Radev do të jetë mikpritësi i një diskutimi ekspertësh për për dimensionet ekonomike dhe sociale të krizës së shkaktuar nga koronavirusi.  Në forum do të marrin pjesë ekonomistë, financierë, sociologë dhe juristë...

15.05.20 07:59 |

Rënia e konsiderueshme e eksportit gjatë marsit

Nga janari deri në mars 2020 eksporti bullgar shënon ulje 1,1% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2019. Mallrat e eksportuara janë me vlerë 7 mlrd euro, njoftoi statistika kombëtare. Më e madhe është tkurrja gjatë marsit – 8,8%, kur vlera e..

13.05.20 15:03 |
Kryeministri Bojko Borisov

Në fillim të vitit buxheti shtetëror ende nuk është prekur nga kriza

Në fund të marsit teprica buxhetore është 700 mijë euro. Kriza do të ndikojë negativisht buxhetin, por kjo do të behet e dukshme në analizat e ardhshme . Këtë e komentuan nga qeveria pas kontrollimit të gjendjes së buxhetit shtetëror në fillim të..

13.05.20 14:19 |

Shteti stimulon realizimin në treg të qershive bullgare

Fondi shtetëror “Bujqësia” po lëshon 1 mln leva (511 mijë euro) në kuadrin e programit “de minimis” si stimull për realizimin në treg të rendimentit të sivjetshëm të qershive bullgare. Mbështetje financiare do të marrin ndërmarrjet e përpunimit...

12.05.20 19:46 |

Bullgarët kanë qëndrim racional ndaj krizës Covid-19

Bullgarët janë ndër kombet me shkallë më të ulët të shqetësimit panik. Shumica e njerëzve shpresojnë që situata me koronavirusin do të zgjatet nja 3 – 4 muaj. Bullgarët janë më të shqetësuar për pasojat ekonomike. Këtë e tha para Radios Kombëtare..

12.05.20 10:15 |
Всички новини: днес | вчера