Eмисия новини
от 04.00 часа
Boill Banov

Shteti ndan më shumë para për kulturën në kohën e krizës

Ministri i kulturës Boill Banov njoftoi se do të ndahen edhe 2.5 milion euro për kulturën me qëllim të krijohen produkte të cilët mund të prezantohen në internet. Krahas kësaj në kuadrin e një programi norvegjez livrohen më se 3.5 milion euro për artistët..

11.05.20 15:22 |
Dimitër Brankov nga Dhoma Ekonomike dhe Tregtare e Bullgarisë

80% prej bizneseve nuk mund përdorin ndihmën e shtetit kundër krizës

Në anketën e organizuar nga Dhoma Ekonomike dhe Tregtare e Bullgarisë ndër 580 ndërmarrje në fushën e shërbimeve dhe tregtisë, 80% prej tyre pohojnë se masa e qeverisë kundër krizës, e njohur si “60:40” nuk është efektive. Qëllimi i saj është të..

11.05.20 10:42 |

Masat kundër krizës do të diskutohen në mbledhje online

Këshilli Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh, në të cilin marrin pjesë përfaqësues të sindikatave, punëdhënësve dhe qeverisë, të hënën do të zhvillojë mbledhje të jashtëzakonshme online. Në të pjesëmarrësit do të diskutojnë propozimet e biznesit dhe..

11.05.20 07:50 |

Kapitali industrial nuk është dakord me amendamentet në Ligjin për Shëndetin

Sipas Asociacionit të Kapitalit Industrial në Bullgari ndryshimet në Ligjin për Shëndetin, të cilat i japin mundësi Ministrit të Shëndetësisë për të shpallur “gjendje të jashtëzakonshme epidemike”, janë në kundërshtim të Kushtetutës. Dhënia e..

10.05.20 18:02 |

Mosmarrëveshje në koalicionin qeverisës për shkak të TVSH-së

Partitë në pushtet nuk arritën marrëveshje për uljen e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar në sektorët e turizmit dhe restoranteve. Sipas partisë më të madhe në koalicion nuk ka arsye për uljen e TVSH-së në kushtet e krizës, sepse buxheti nuk mund të..

05.05.20 17:17 |

Konfederata e Sindikatave të Pavarura me të dhëna për shkurtimet në ndërmarrjet

Në të paktën 12 ndërmarrje të mëdha dhe të mesme të industrisë së përpunimit dhe të lehtë ka shkurtime të nëpunësve, sipas të dhënave të Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari. 96 ndërmarrjet e mëdha dhe të mesme me më se 48 mijë punëtorë..

05.05.20 12:58 |
Andrej Rajçev

Dalje nga Covid-19 me dinjitet

“Është problem se si do të dalim nga kriza pa e humbur dinjitetin tonë...” – komentoi para BNR-së sociologu Andrej Rajçev. Bullgaria e përballon problemin më mirë se sa vendet fqinje dhe ne duhet të krahasohemi me to dhe jo me Norvegjinë dhe..

04.05.20 14:04 |
Radosvet Radev

Kërkimi i personelit do të rimëkëmbet që në fund të vitit

Dobësimi i masave kundër Covid-19 nuk do të ndikojë mbi punësimin. Papunësia do të vazhdojë të rritet të paktën gjatë dy muajve në vijim, parashikon Dhoma Ekonomike Bullgare. Mund të pritet emërim i punonjësve të rinj që në fund të vitit 2020...

04.05.20 13:23 |

61% e firmave shpresojnë se do të mbijetojnë pas krizës

Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë bëri të ditur se sipas një studimi të zhvilluar ndër 200 kompani, organizata profesionale dhe dhoma regjionale 40% e të anketuarve deklarojnë se ka nevojë për masa suplementare në përkrahje të biznesit...

04.05.20 13:05 |
Ilijana Jotova

Nënpresidentja Jotova u shpreh për formimin e politikave për dalje nga kriza

Në një intervistë për Televizionin Kombëtar Bullgar nënpresidentja Ilijana Jotova theksoi domosdoshmërinë e krijimit të një shtabi i cili të mendojë politikat e vendit për dalje nga kriza ekonomike dhe sociale lindur si rezultat i pandemisë Covid-19...

02.05.20 11:16 |
Всички новини: днес | вчера