Eмисия новини
от 04.00 часа

Po diskutohen masat në përkrahje të biznesit dhe pas gjendjes së jashtëzakonshme

Çështja për daljen nga kriza e shkaktuar nga Covid-19, po bëhet gjithnjë e më aktuale në Bullgari. Në këtë etapë zgjidhja e saj është e lidhur kryesisht me masa  për të ndihmuar njësitë më të prekura në ekonomi - ndërmarrjet e vogla dhe të mesme...

30.04.20 13:22 |

Futbolli bullgar do të marrë ndihmë nga UEFA

Bashkimi Bullgar i Futbollit do të marrë 4,3 mln. euro nga UEFA për shkak të krizës me koronavirusin. Organizata evropiane shpalli në sajtin e vet zyrtar se lëshon 263.5 mln. euro për të ndihmuar 55 federatat kombëtare të futbollit në Kontinentin e..

27.04.20 20:09 |
Nikolina Angellkova

Ministria e turizmit ka strategji për sezonin turistik

“Nuk mund të pranoj manipulimet se shteti dhe ministria nuk bëjnë asgjë” , tha para BNR-së Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova pas kërkesave të organizatave turistike për dorëheqjen e saj. Ministria ka hartuar një strategji për sezonin veror, i..

26.04.20 14:18 |

Covid-19 në Bullgari: Dita e 49-të

135 janë nëpunësit mjekësorë me koronavirus në Bullgari Gjatë së shtunës janë regjistruar 13 raste të reja të koronavirusit në Bullgari – 7 janë ato në Sofje, 5 – në qarkun e Vidinit dhe 1 në qarkun e Pazarxhikut. Numri i përbashkët i rasteve..

25.04.20 18:57 |

Dhoma turistike e Varnës: Varianti optimist për turizmin është që sezoni të fillojë në korrik apo gusht

Koronavirusi ka ndryshuar rregullat në biznesin turistik, por Ministria bullgare e Turizmit nuk ka reaguar në kohën e duhur me masa adekuate. Këtë e deklaroi në intervistë për Radio Varna Ilin Dimitrov, kryetari i Dhomës Turistike të Varnës...

25.04.20 17:07 |

Tomisllav Donçev: 55-60% prej ekonomisë bullgare punon

Ekonomia bullgare nuk mund të mbetet gjatë në regjimin e karantinës. Çdo ditë kontrollohen të dhënat dhe bëhen analiza. Këtë e tha në intervistë për BNT zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev. Po përgatitet kthimi gradual tek ritmet normale të..

25.04.20 10:57 |

“Fitch” nuk ndryshon vlerësimin financiar të Bullgarisë (BBB)

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit të kreditit “Fitch Ratings” ripohoi vlerësimin financiar “BBB” të Bullgarisë dhe rivlerësoi perspektivën për  rejtingun afatgjatë të kreditit për monedhën vendase dhe për valutat e huaja nga “pozitive” në “të..

25.04.20 10:32 |

Bullgaria kërkon vendim të përbashkët të BE-së për sezonin turistik

Bullgaria do të insistojë për vendim të përbashkët të Bashkimit Evropian për lëvizjen e turistëve në mënyrë që të ketë mundësi të përdoret të paktën fundi i sezonit veror . Mund të mendohet për deklaratë nga turistët për këtë se nuk janë infektuar me..

23.04.20 20:23 |
Ministri Karakaçanov

Iniciativa “Vera bullgare 2020” do të përkrahë turizmin dhe bujqësinë bullgare

Ministri i mbrojtjes dhe Zëvendëskryeministri Krasimir Karakaçanov propozoi nismën “Vera bullgare 2020” në përkrahje të dy sektorëve me rëndësi për ekonominë bullgare – bujqësia dhe turizmi. Në propozimin e publikuar në sajtin e Ministrisë së..

22.04.20 16:24 |
Ministrja e politikës sociale Denica Saçeva

Rënie në numrin e të papunëve që regjistrohen në zyrat e punësimit

Pothuaj një javë në zyrat e punësimit numri i njerëzve që regjistrohen si të papunë ulet, njoftoi ministrja sociale Denica Saçeva. Gjatë ditëve të kulmit të regjistrimit të të papunëve numri i tyre për ditë ishte 7000-8000, kurse tani regjistrohen nga..

22.04.20 13:07 |
Всички новини: днес | вчера