Eмисия новини
от 14.00 часа
Banka Popullore Bullgare

Kredimarrësit e mirë do të kenë të drejtën të shtyjnë pagesën e kredisë

Bordi Drejtues i Bankës Popullore Bullgare përcaktoi rendin sipas të cilit do të bëhet shtyrja e pagesave të kredive ndaj bankave në lidhje me gjendjen e jashtëzakonshme, në të cilën ndodhemi nga 13 marsi për shkak të koronavirusit. Sipas..

10.04.20 17:36 |
Evgenij Dajnov

Politologu Evgenij Dajnov: Duhet të mendojmë për ekonominë

Derisa të gjitha shtetet në Evropë tashmë shpallin strategjitë e tyre për dalje nga gjendja e jashtëzakonshme për shkak të koronavirusit, për të shmangur urinë, këtu vazhdojmë vetëm të numërojmë të infektuarit. Ky është mendimi i politologut Evgeni..

10.04.20 15:34 |
Ministrja e Turizmit Nikolina Angelkova

Më të prekur nga kriza janë turoperatorët që organizojnë ekskursione jashtë shtetit

Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova bëri të ditur se për periudhën nga 13 marsi deri në 1 qershor rreth 300 000 bullgarë kanë bërë rezervime për udhëtime jashtë shtetit, gjë që tregon përmasat e krizës në sferën e turizmit. Sipas studimeve..

09.04.20 10:44 |

Transporti urban ndryshon orarin e punës për shkak të krizës

Nga data 8 prill i vitit 2020 transporti urban në Sofje ka orar të optimizuar të lëvizjes në kushtet e situatës së jashtëzakonshme. Këtë e njoftuan nga Bashkia e Kryeqytetit. Kurset e fundit të linjave të qytetit do të jenë përafërsisht në orën 22.00,..

08.04.20 08:08 |

Të paktën 50% prej produkteve në zinxhirët e shitësve me pakicë të jenë bullgare

Zinxhirët e shitësve me pakicë do të jenë të detyruar të shesin ushqime bullgare, të cilat do të duhet të zënë të paktën gjysmën e hapësirës tregtare. Bëhet fjalë për grupet kryesore të ushqimeve – bulmetra, mish dhe fruta dhe perime.  Zinxhirët..

07.04.20 18:15 |

Kreditë e shpejta janë përjashtuar nga moratoriumi mbi shtyrjen e kësteve të kredisë

Kreditë e shpejta nuk janë përfshirë në moratorium për shtyrjen e pagesës së kësteve të vendosur për shkak të COVID-19, paralajmëruan nga Asociacioni për kreditim përgjegjës jobankar. Ky produkt i shtrenjtë dhe me rrezik të lartë, i cili nuk..

07.04.20 16:53 |
Tomisllav Donçev

Tomisllav Donçev: Shteti përpiqet të ndihmojë të gjithë të prekurit nga kriza

Në përgjigje të prognozave të presidentit të shtetit Rumen Radev për “ protesta të provokuara prej uria” zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev shpalli në një brifing se aktualisht shteti siguron ushqim për 60 mijë qytetarë në gjendje të keqe sociale..

07.04.20 16:29 |

Buxheti shtetëror është aktualizuar, është ndryshuar Ligji për gjendjen e jashtëzakonshme

Kuvendi Popullor miratoi ndryshimet në ligjin për buxhetin shtetëror dhe për gjendjen e jashtëzakonshme. Janë siguruar mjete për luftën kundër COVID-19, janë korrigjuar dhe masat e pushtetit ekzekutiv në kushtet e krizës. Aktualizimi i..

07.04.20 12:57 |

Bullgarja Aneta Rinaldi në Romë: “Duhet të jemi të disiplinuar dhe të besojmë në kuptimin e ekzistencës sonë”

Masat e rrepta të cilat u vendosën në shumicën e shteteve evropiane që të ndalohet përhapja e koronavirusit dështuan planet e qindra bullgarëve, të cilët nuk do të kthehen për festat e Pashkëve. Thirrja që të mos udhëtohet nga dhe për në Itali..

06.04.20 12:37 |

Një e treta e punëdhënësve planifikojnë shkurtime të personelit

Qeveria u ofron bizneseve ndihmë me pagimin e rrogave të personelit në raport 60/40, ku shteti do të paguajë pjesën më të madhe të rrogave. Por kjo masë nuk do të përdoret nga shumë punëdhënës. Sondazhi online i zhvilluar në periudhën 31 mars – 1 prill..

02.04.20 16:12 |
Всички новини: днес | вчера