Eмисия новини
от 20.00 часа
Ministrja Nikolina Angellkova

Ministrja e Turizmit alarmoi se sektori nuk funksionon

Në një intervistë për Televizionin Kombëtar Bullgar (BNT) Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova deklaroi se aktualisht sektori “Turizëm” nuk funksion aspak. Sipas të dhënave të Agjencisë së Punësimit nga 70 mijë të papunët e rinj të regjistruar 23.7%..

14.04.20 09:37 |
Emill Karanikollov

Ministri i ekonomisë theksoi se ekonomia bullgare do të përballojë krizën

Para Radios Kombëtare Bullgare ministri i ekonomisë Emill Karanikollov shprehu bindje se modeli i përkrahjes shtetërore të punësimit sipas skemës 60:40 është i mirë, por mezi tani do të shihet cilët sektorë dhe si do të dëmtojnë nga kriza me..

12.04.20 11:21 |
Banka Popullore Bullgare

Kredimarrësit e mirë do të kenë të drejtën të shtyjnë pagesën e kredisë

Bordi Drejtues i Bankës Popullore Bullgare përcaktoi rendin sipas të cilit do të bëhet shtyrja e pagesave të kredive ndaj bankave në lidhje me gjendjen e jashtëzakonshme, në të cilën ndodhemi nga 13 marsi për shkak të koronavirusit. Sipas..

10.04.20 17:36 |
Evgenij Dajnov

Politologu Evgenij Dajnov: Duhet të mendojmë për ekonominë

Derisa të gjitha shtetet në Evropë tashmë shpallin strategjitë e tyre për dalje nga gjendja e jashtëzakonshme për shkak të koronavirusit, për të shmangur urinë, këtu vazhdojmë vetëm të numërojmë të infektuarit. Ky është mendimi i politologut Evgeni..

10.04.20 15:34 |
Ministrja e Turizmit Nikolina Angelkova

Më të prekur nga kriza janë turoperatorët që organizojnë ekskursione jashtë shtetit

Ministrja e Turizmit Nikolina Angellkova bëri të ditur se për periudhën nga 13 marsi deri në 1 qershor rreth 300 000 bullgarë kanë bërë rezervime për udhëtime jashtë shtetit, gjë që tregon përmasat e krizës në sferën e turizmit. Sipas studimeve..

09.04.20 10:44 |

Transporti urban ndryshon orarin e punës për shkak të krizës

Nga data 8 prill i vitit 2020 transporti urban në Sofje ka orar të optimizuar të lëvizjes në kushtet e situatës së jashtëzakonshme. Këtë e njoftuan nga Bashkia e Kryeqytetit. Kurset e fundit të linjave të qytetit do të jenë përafërsisht në orën 22.00,..

08.04.20 08:08 |

Të paktën 50% prej produkteve në zinxhirët e shitësve me pakicë të jenë bullgare

Zinxhirët e shitësve me pakicë do të jenë të detyruar të shesin ushqime bullgare, të cilat do të duhet të zënë të paktën gjysmën e hapësirës tregtare. Bëhet fjalë për grupet kryesore të ushqimeve – bulmetra, mish dhe fruta dhe perime.  Zinxhirët..

07.04.20 18:15 |

Kreditë e shpejta janë përjashtuar nga moratoriumi mbi shtyrjen e kësteve të kredisë

Kreditë e shpejta nuk janë përfshirë në moratorium për shtyrjen e pagesës së kësteve të vendosur për shkak të COVID-19, paralajmëruan nga Asociacioni për kreditim përgjegjës jobankar. Ky produkt i shtrenjtë dhe me rrezik të lartë, i cili nuk..

07.04.20 16:53 |
Tomisllav Donçev

Tomisllav Donçev: Shteti përpiqet të ndihmojë të gjithë të prekurit nga kriza

Në përgjigje të prognozave të presidentit të shtetit Rumen Radev për “ protesta të provokuara prej uria” zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev shpalli në një brifing se aktualisht shteti siguron ushqim për 60 mijë qytetarë në gjendje të keqe sociale..

07.04.20 16:29 |

Buxheti shtetëror është aktualizuar, është ndryshuar Ligji për gjendjen e jashtëzakonshme

Kuvendi Popullor miratoi ndryshimet në ligjin për buxhetin shtetëror dhe për gjendjen e jashtëzakonshme. Janë siguruar mjete për luftën kundër COVID-19, janë korrigjuar dhe masat e pushtetit ekzekutiv në kushtet e krizës. Aktualizimi i..

07.04.20 12:57 |
Всички новини: днес | вчера