Eмисия новини
от 05.00 часа

Kriza me Covid-19 goditi rëndë dhe shtëpitë turistike

Pandemia me koronovirusin shkaktoi një kolaps të paparë në industrinë e turizmit, që siguron rreth 12% nga Produkti i Brendshëm Bruto të vendit. Ata të cilët punojnë në degë alarmojnë, se gjatë vitit të kaluar vizitorët dhe qarkullimi në shtëpitë e..

25.01.21 12:28 |

Depozitat rriten, kreditë ulen në krizën Covid

Edhe këtë vit, normat e interesit të kredive do të qëndrojnë në nivelet e vitit të kaluar - 4.5 deri 6.5% për kreditë konsumatore dhe rreth 2.5 deri 3.0-3.1% për kreditë hipotekare. Këtë e parashikoi para BNR Tihomir Toshev, drejtori ekzekutiv i..

20.01.21 17:33 |

KE-ja miratoi skemën bullgare në përkrahje të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme

Komisioni Evropian miratoi skemën bullgare me përmasë rreth 80 mln. euro në përkrahje të ndërmarrjeve mikro, të vogla dhe të mesme, të prekura nga pandemia e koronavirusit. Ai do të bashkëfinancohet nga Fondi Evropian i Zhvillimit Rajonal dhe do të..

20.01.21 15:50 |

Legjislatura e 44 e Kuvendit Popullor nisi sesionin e fundit plenar

Deputetët u mblodhën pas pushimeve të tyre 3-javëshe të Krishtlindjes për seancën e fundit plenare të legjislaturës së 44-të. Forcat politike prezantuan përparësitë e tyre deri në fund të mandatit më 26 mars. GERB i bëri thirrje Presidentit..

13.01.21 11:16 |
Kuadër nga filmi artistik bullgar “Bëllgaran është galant”

Kinemaja bullgare feston sot

Më 13 manar 1915 u shfaq filmi i parë artistik bullgar – “Bëllgarani është galant”. Regjisor i komedisë së shkurtër pa fjalë është Vasill Gendov, i cili luan dhe rolin e Bëllgaranit.   Filmi nuk është i ruajtur në shirit, kurse në versionin..

13.01.21 06:15 |
Simeon Djankov

Disa muaj të vështirë qëndrojnë përpara ekonomisë bullgare

Pavarësisht se viti 2020 mbeti në histori përpara më pak se një jave, pasojat nga Covid-kriza do të ndikojnë mbi gjendjen psikike, emocionale dhe për më tepër financiare si të bullgarëve, kështu dhe të gjithë popujve të tjerë nëpër botë. Nuk duhet të..

07.01.21 13:11 |

Bullgaria është me deficit dhe borxh më të ulët të jashtëm në BE

Bullgaria e mbaroi vitin dhe po e fillon vitin e ri me deficitin më të ulët në BE , tha Kryeministri Bojko Borisov gjatë një vizite të tij në Varna. Vendi ynë është me borxhin më të ulët të jashtëm në Evropë dhe i menaxhon më drejt financat e..

04.01.21 12:40 |
Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva

Zakonisht qytetarët bullgarë kërkojnë ndihmë nga Avokati i Popullit për shkak të ngrohjes qendrore, ujit dhe pensioneve

Çmimi i ngrohjes qendrore, çmimi i ujit dhe dimensioni i pensioneve janë problemet kryesore, për të cilët qytetarët kanë kërkuar ndihmë nga Avokati i Popullit gjatë vitit të kaluar, njoftoi institucioni. Afro 3 mijë veta janë ankuar nga..

02.01.21 14:15 |

Kriza e koronavirusit dërgoi 380 000 nëpunës në bursë

380 000 veta kanë mbetur pa punë gjatë 11 muajve të fundit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave dhe të Agjencisë së Punësimit, të cilat ndjekin se si kriza e koronavirusit ndikon mbi tregun e punës. Për periudhën e njëjtë kanë..

02.01.21 09:51 |

Kriza e Covid-19 i detyroi sindikatat dhe punëdhënësit të kërkojnë një ndihmë afatgjatë nga shteti

Që nga fillimi i pandemisë dhe bllokimi botëror, me fjalë të tjera nga marsi i këtij viti, tensioni rreth ruajtjes së jetës njerëzore dhe të shëndetit, i solli dëme të papara ekonomisë. Ato prekën në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë  pothuajse..

31.12.20 08:05 |
Всички новини: днес | вчера