Eмисия новини
от 05.00 часа
Tomisllav Donçev

Tomisllav Donçev: Shteti përpiqet të ndihmojë të gjithë të prekurit nga kriza

Në përgjigje të prognozave të presidentit të shtetit Rumen Radev për “ protesta të provokuara prej uria” zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev shpalli në një brifing se aktualisht shteti siguron ushqim për 60 mijë qytetarë në gjendje të keqe sociale..

07.04.20 16:29 |

Buxheti shtetëror është aktualizuar, është ndryshuar Ligji për gjendjen e jashtëzakonshme

Kuvendi Popullor miratoi ndryshimet në ligjin për buxhetin shtetëror dhe për gjendjen e jashtëzakonshme. Janë siguruar mjete për luftën kundër COVID-19, janë korrigjuar dhe masat e pushtetit ekzekutiv në kushtet e krizës. Aktualizimi i..

07.04.20 12:57 |

Bullgarja Aneta Rinaldi në Romë: “Duhet të jemi të disiplinuar dhe të besojmë në kuptimin e ekzistencës sonë”

Masat e rrepta të cilat u vendosën në shumicën e shteteve evropiane që të ndalohet përhapja e koronavirusit dështuan planet e qindra bullgarëve, të cilët nuk do të kthehen për festat e Pashkëve. Thirrja që të mos udhëtohet nga dhe për në Itali..

06.04.20 12:37 |

Një e treta e punëdhënësve planifikojnë shkurtime të personelit

Qeveria u ofron bizneseve ndihmë me pagimin e rrogave të personelit në raport 60/40, ku shteti do të paguajë pjesën më të madhe të rrogave. Por kjo masë nuk do të përdoret nga shumë punëdhënës. Sondazhi online i zhvilluar në periudhën 31 mars – 1 prill..

02.04.20 16:12 |

Speleologu Atanas Rusev: Kur kriza trokas në derë duhet të jemi të bashkuar që të dalim prej saj

Në Qyteti Pernik ka regjim të ujit që nga 18 nëntori e këtej. Sipas grafikut të fundit banorët kanë ujë nga 10 orë brenda 24 orëve. Niveli i liqenit artificial “Studena” i cili furnizon tërë qytetin dhe fshatrat përreth me ujë uli deri në..

24.03.20 13:03 |
Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev

Arsim nga distanca për bullgarët tek ne dhe jashtë

Çdo krizë krijon mundësi të reja. Që më 16 mars është momenti që të startojë arsimi elektronik, tha Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. Ministria është e mendimit se këto mësime do të përfshijnë 95 për qind prej të gjithë nxënësve dhe studentëve...

13.03.20 19:13 |
Ministrja  Petja Avramova

Pas krizës me ujin shteti krijon “Holding Ujësjellës-Kanalizimeve”

Shteti themelon “Holding Ujësjellës-Kanalizimeve” ShA. Në të do të marrin pjesë të gjitha shoqëritë furnizuese të ujit në vend. Holdingu do të jetë pronë e shtetit me kapital prej mbi 511 milionë euro, vuri në dukje Ministrja e zhvillimit regjional..

16.01.20 14:12 |

Po ndërtohet një trase e re e sistemit të furnizimit me ujë në qytetin Pernik

Në protestat në qytetin Pernik për shkak të krizës me furnizimin me ujë banorët paralajmëruan se mund të vijnë për demonstrata edhe në Sofje. Banorët e qytetit dhe të fshatrave përreth ngulin këmbë që fajtorët për krizën me ujin të hidhen në gjyq, shteti të..

30.12.19 09:48 |

Asociacioni i Kapitalit Industrial: Kriza erdhi!

“Për industrinë përgjigja e pyetjes “A ka krizë apo jo?” është e qartë – Kriza e erdhi”. Këtë e deklaroi para Radios Kombëtare Bullgare Kryetari i Asociacionit të Kapitalit Industrial Vasill Velev. Ai vuri në dukje se për muajin qershor statistika ka..

12.09.19 17:18 |
Ministri i financave Simeon Djankov paraqiti para parlamentit masat në përkrahje të tregut të punës, të cilat janë pjesë e kompleksit të tërësishëm të masave kundër krizës.

Aspekti social i masave kundër krizës

Kriza globale financiare e ekonomike erdhi në Bullgari më vonë, por edhe më vonë do të ikë. Që t’i kufizojë pasojat e saj qeveria miratoi një pako masash kundër krizës, të cilat parashikojnë një disiplinë të rreptë financiare për zvogëlim të shpenzimeve dhe..

06.04.10 12:25 |
Всички новини: днес | вчера