Eмисия новини
от 17.00 часа
Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva

Zakonisht qytetarët bullgarë kërkojnë ndihmë nga Avokati i Popullit për shkak të ngrohjes qendrore, ujit dhe pensioneve

Çmimi i ngrohjes qendrore, çmimi i ujit dhe dimensioni i pensioneve janë problemet kryesore, për të cilët qytetarët kanë kërkuar ndihmë nga Avokati i Popullit gjatë vitit të kaluar, njoftoi institucioni. Afro 3 mijë veta janë ankuar nga..

02.01.21 14:15 |

Kriza e koronavirusit dërgoi 380 000 nëpunës në bursë

380 000 veta kanë mbetur pa punë gjatë 11 muajve të fundit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave dhe të Agjencisë së Punësimit, të cilat ndjekin se si kriza e koronavirusit ndikon mbi tregun e punës. Për periudhën e njëjtë kanë..

02.01.21 09:51 |

Kriza e Covid-19 i detyroi sindikatat dhe punëdhënësit të kërkojnë një ndihmë afatgjatë nga shteti

Që nga fillimi i pandemisë dhe bllokimi botëror, me fjalë të tjera nga marsi i këtij viti, tensioni rreth ruajtjes së jetës njerëzore dhe të shëndetit, i solli dëme të papara ekonomisë. Ato prekën në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë  pothuajse..

31.12.20 08:05 |

Si ndikoi Covid-19 në sportin bullgar?

Viti 2020 padyshim ishte i vështirë për sportin në të gjithë botën. Sidoqoftë si qëndron Bullgaria në sfondin e vendeve të tjera për sa i përket përshtatshmërisë së masave në përkrahje të sektorit gjatë krizës Covid? Me këtë pyetje Radio Bullgaria..

30.12.20 07:10 |
Ministri Kirill Ananiev

Ministri i Financave: Buxheti do të përballet me vështirësitë gjatë tërë vitit, pavarësisht se kush është në pushtet

Pavarësisht se cila qeveri do ta udhëheqë vendin buxheti i ri do të përballet me vështirësitë gjatë tërë vitit, madje epidemia të bëhet edhe më e vështirë. Këtë pozitë e shprehu Ministri i Financave Kirill Ananiev para Televizionit Kombëtar..

24.12.20 09:43 |

Pandemia zbuloi të metat e sistemit dhe deficitet në kulturën tonë shëndetësore

Tashmë mbi 1 250 000 veta janë viktimat e koronavirusit në të gjithë botën. Situata i ngjan një lufte të heshtur me një armik të padukshëm që merr jetën e shumë njerëzve çdo ditë dhe beteja me të është në fushën e shkencës dhe mjekësisë. Në dallim të..

22.12.20 12:36 |

Qëndrueshmëria e biznesit është funksion i klimës së biznesit dhe i lojalitetit të klientëve

Një mjedis biznes i qëndrueshëm dhe i parashikueshëm dhe procedura maksimalisht të thjeshtësuara për startimin dhe menaxhimin e biznesit do të krijonin kushte për rritjen ekonomike, më shumë të ardhura nga taksa dhe mundësi për ata që janë më pak..

21.12.20 06:15 |

Aviokompanitë bullgare janë kërcënuar nga falimentimi

Ka të ngjarë që të fillojnë falimentime në masë, paralajmëroi para BNR-së Svetosllav Stanullov, kryetar i Asociacionit të Kompanive Bullgare të Aviacionit. Shteti subvencion 20-30% të të ardhurave të avio-transportuesve, por pas harxhimit të të..

10.12.20 10:43 |
Petër Vellkov

Do të jetë gabim po të zbuten masat kundërepidemike

Do të jetë gabim po të hapen çerdhet dhe kopshtet e fëmijëve dhe fillon hapja graduale e objekteve të tjera, tha para BNR-së matematikani Petër Vellkov, profesor dhe ekspert i udhëheqjes së krizave. “Të dhënat nuk tregojnë se mund të fillojë..

09.12.20 10:42 |

Forumi Bullgar i Donatorëve shpërndau çmimet e veta vjetore

Në kushtet e pandemisë Covid-19, Forumi Bullgar i Donatorëve shpërndau, kësaj here online, çmimet e 15-të vjetore për ndërmarrjet me kontributin më të madh në kauza të rëndësishme për shoqërinë bullgare. "Në kohë krize, përgjegjësia shoqërore..

08.12.20 19:12 |
Всички новини: днес | вчера