Eмисия новини
от 13.00 часа

Hotelet e vogla familjare në Sapareva Banja me shans për të shpëtuar në kushtet e bllokimit të pjesshëm

Për muajin e fundit rezervimet në vendpushimin Sapareva Banja janë pakësuar me rreth 30%, llogarisin hotelierët vendas. Sipas tyre hotelet më të mëdhenj do të jenë të detyruar të mbyllin në kushtet e reja të një bllokimi të pjesshëm. Përveçse..

06.12.20 07:55 |

Vallë a ekziston dilema social-ekonomike: “Njerëzit ose ekonomia”

Në Bullgari që nga 27 nëntori është në fuqi një bllokim i pjesshëm i cili do të vazhdojë deri më 21 dhjetor. Kjo është për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike dhe zmadhimit të epidemisë së koronavirusit. Që me shpalljen e situatës së..

03.12.20 12:25 |

Taksa e ushqimit për në shtëpi bie në 9 për qind

Nga sot, shkalla e zvogëluar e TVSH-së për furnizimet e ushqimit në shtëpi hyn në fuqi. Ajo bëhet 9 për qind në vend të 20 për qind që janë për shumicën e mallrave dhe shërbimeve në vend. Kjo është lehtësimi i radhës tatimor gjatë këtij viti për..

01.12.20 15:36 |

Parashikohet një rënie serioze e mjeteve të cilat i dërgojnë emigrantët në Bullgari

Një rënie е parave që emigrantët i dërgojnë në atdheun e tyre do të ketë një ndikim shkatërrues në një sërë vendesh nga regjioni i Evropës Lindore dhe Azisë Qendrore , prognozon Banka Botërore. Ekspertët parashikojnë një rënie nga 16 % të parave të..

01.12.20 07:10 |

Për jetë normale në Bullgari janë të domosdoshme 627 leva për njeri

Rreth 300 000 vende pune janë të ruajtura që nga fillimi i vitit tek ne në sajë të masave dhe skemave, të lidhura si marrëveshje midis partnerëve social për periudhën mars-tetor sivjet. Pavarësisht nga kjo, 103 000 vende pune janë të humbura. Më..

30.11.20 06:20 |

Bullgaria është në gatishmëri për të dalë nga kriza

Qëllimi ynë është që të dalim nga pandemia, që të mund që vitin tjetër PBB-ja të kthehet përsëri në nivelet 3.8 – 4 për qind. Pas krizës, pasi ekonomia evropiane fillon të rimëkëmbet, dhe kjo medoemos do të ndodhë me vaksinimin, do të jemi të parët..

29.11.20 11:08 |
Ministri i financave Kirill Ananiev

Buxheti 2021: një buxhet social, parazgjedhor, anti-krizë ose jo real

Kuvendi Popullor miratoi dje përfundimisht buxhetin e vendit për vitin 2021. Në fakt buxhetet e miratuara nga deputetët janë tre - të Sigurimit  shoqëror shtetëror, të Fondit Kombëtar të Sigurimeve Shëndetësore dhe të shtetit. Votimi u zhvillua vetëm një..

27.11.20 16:28 |
Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov

Kriza është rezultat i mosrespektimit të masave kundërepidemike

Nuk e kemi lejuar Bullgarinë të jetë në vendet e para në botë për nga vdekshmëria. "Që nga fillimi i epidemisë ne u bëjmë thirrje njerëzve për t’i ndjekur masat. Kjo është rezultat i mosrespektimit të tyre, nënvlerësimit të virusit dhe djegies së..

26.11.20 10:27 |

Kryeministri bisedoi online me ambasadorët e BE në Bullgari

Ne jemi në një krizë sociale dhe ekonomike në thellim për shkak të pandemisë së Covid-19. Kjo është arsyeja pse duhet të aprovojmë shpejtë buxhetin e ardhshëm të BE për periudhën 2021-2027 dhe Paketën e Rimëkëmbjes, bëri thirrje Kryeministri Bojko..

23.11.20 14:59 |

2/3 e bullgarëve nuk i miratojnë masat kundër koronavirusit

32 për qind e bullgarëve miratojnë masat kundër Covid-19 të marra nga qeveria dhe 64 për qind kanë qëndrim të kundërt. Shifrat vijnë nga sondazhi i tretë i sivjetshëm sociologjik i Parlamentit Evropian mbi krizën Covid-19. Bullgaria është midis..

20.11.20 09:34 |
Всички новини: днес | вчера