Eмисия новини
от часа

Kapitali Industrial në Bullgari përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari (AKIB) përkrahu projektin e planit për rimëkëmbjen dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të Bullgarisë në kuadrin e të cilit do të investohen 5.7 miliard euro gjatë 5 viteve të ardhshme. Sipas asociacionit..

08.11.20 16:44 |
Marijana Nikollova

Dega turistike është më e prekur nga kriza e koronavirusit

Dega turistike vazhdon të jetë më e prekur nga koronakriza. Në një intervistë për BNR ministrja e turizmit Marijana Nikollova tha se pritet rënie nga 70 për qind të turistëve gjatë stinës dimërore. Ajo shtoi se zhvillohen bisedime me vendet fqinje..

08.11.20 14:14 |

Prodhimi industrial në Bullgari është i kërcënuar

Nga fillimi i Covid krizës afro 10 për qind nga të punësuarit tek ne ishin nën karantinë ndërsa fletat për pushimin mjekësor për shkak të infeksionit janë 27 mijë. Ka ndërmarrje të cilët rrezikojnë të pezullojnë punën për shkak të mungesës së..

05.11.20 16:22 |
Lëçezar Borisov

Sipas ministrit të ekonomisë masat e qeverisë tashmë japin rezultat

“Bullgaria ishte ndër vendet më të prekura nga koronakriza gjatë tremujorit të dytë kur u evidentua ulja e produktit të brendshëm bruto 8.5 për qind. Tremujori i dytë ishte negativ për të gjithë ekonomitë por në sfondin e shteteve anëtare të BE-së..

05.11.20 10:49 |
Denica Saçeva

Mendojnë masa të reja për kompensimin e të prekurve nga Covid kriza

Qeveria mendon masa të reja për kompensim tha ministrja sociale Denica Saçeva. Në se imponohet mbyllja e sektorëve të ndryshëm, e veprimtarive kulturore dhe sportive, do të jenë të domosdoshme masa të reja për kompensim, sepse skema 60/40 ndoshta..

04.11.20 19:49 |

Pa stimuj ekonomia do të rrëzohet

Brenda një afati sa më të shkurtër të krijohet një qendër kombëtare, e cila ta udhëheqë krizën dhe të ketë të drejtat për të imponuar sanksione të rrepta dhe një regjim të rreptë të sjelljes, deklaroi para BNR-së prof. Presllav Dimitrov, dekani i..

01.11.20 11:23 |
Radosvet Radev

Ekonomia nuk do të përballojë një mbyllje të dytë

Turizmi, transporti, pronarët e restoranteve dhe kultura janë sektorët më të prekur nga kriza e koronavirusit, njoftoi para televizionit bTV Radosvet Radev, kryetar i Dhomës Ekonomike Bullgare. Ai u mbështet te statistika kombëtare, sipas së cilës..

31.10.20 16:47 |
Tomisllav Donçev

Plani kombëtar për përballimin e krizës është i tërë shoqërisë

Pas pandemisë qëllimi ynë strategjik në BE është investimi në premisa afatgjata për rritje të ekonomisë, tha Zëvendëskryeministri Tomisllav Doçev. Sot ai prezantoi online projektin e Planit Kombëtar për rimëkëmbje dhe qëndrueshmëri të Bullgarisë...

30.10.20 17:35 |

Projekt buxheti i vitit të ardhshëm është në përputhje me kushtet e pandemisë

Në kohë të vështira kur kriza është pandemike, sociale dhe ekonomike, vetëm shteti mund të ndihmojë, tha zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev në një brifing para gazetarëve. Para mediave Donçev bashkë me ministren sociale Denica Saçeva, ministrin..

27.10.20 18:37 |

Projektbuxheti për vitin 2021 – shumë shpenzime dhe pikëpyetje

Projetkbuxheti për vitin 2021 shkaktoi shumë reaksione dhe pyetje nga financierët në vend. Ndoshta më ekstrem ishte vlerësimi i ish-Ministrit të Ekonomisë Nikollaj Vasilev , i cili në një intervistë për televizionin bTV e quajti kornizën e ardhshme..

26.10.20 12:41 |
Всички новини: днес | вчера