Eмисия новини
от 14.00 часа

Vendpushimi bullgar “Allbena” me të ardhura të mira megjithë krizën

Kompleksi “Allbena” e vlerëson si fitimprurëse strategjinë për çmime të ulëta të shezlongjeve dhe çadrave. Sipas drejtorit ekzekutiv Krasimir Stanev gjatë stinës së kaluar verore çmimet e larta i kanë dëbuar shumë prej turistëve bullgarë në Greqi...

04.10.20 16:57 |
Radosvet Radev

Në Bullgari ekzistojnë buferë fiskalë

Buferët fiskalë e lejojnë Bullgarinë për të kaluar përmes krizës, komentoi para BNR-së Radosvet Radev, kryetar i Dhomës Ekonomike Bullgare. Sipas tij kjo ndoshta do të merret parasysh në buxhetin për vitin 2021. Ai komentoi gjithashtu se çdo një..

04.10.20 15:03 |

Zgjatjen e masës 80:20 kërkon ministri i turizmit

Zgjatja e masës kundër krizës 80:20 deri në maj të vitit të ardhshëm. Për këtë ngul këmbë zëvendës kryeministrja dhe ministre e turizmit Marijana Nikollova, njofton Ministria e Turizmit. Sipas saj në sajë të masës 60:40 e cila për hotelierët dhe..

27.09.20 13:56 |
Lëçezar Bogdanov

370 milion euro më pak nga emigrantët për shkak të Covid-19

Vetëm për 6 muajit e parë të vitit me 370 milionë euro u ulën mjetet të cilët bashkatdhetarët tanë nga jashtë u dërguan familjeve të tyre në Bullgari për shkak të koronavirusit. Këtë e tregojnë të dhënat e Bankës Popullore Bullgare. Për po këtë..

27.09.20 12:02 |

Turizmi bullgar ka humbur të ardhura prej 800 000 mln eurosh

Kriza e koronavirusit e privoi turizmin bullgar nga 800 000 mln euro, thotë një analizë e Akademisë Bullgare të Shkencave për sfidat para sektorit në kushtet e pandemisë, transmetoi BTA. Megjtihë masat e ndërmarra nuk mund të pritet se të..

21.09.20 19:23 |
Bankieri Levon Hamparcumjan

Sistemi bankar nuk është goditur nga kriza e koronavirusit

Sistemi bankar nuk u godit drejtpërsëdrejti nga kriza e koronavirusit. Aktualisht ai është i qëndrueshëm dhe nuk pritet rritje e interesave të kredive, tha bankieri Levon Hamparcumjan para televizionit BTV. Duke e krahasuar krizën financiare..

20.09.20 17:03 |
Dimitër Radev

Bankat hyrën të përgatitur në krizën

Bankat bullgare hyrën të përgatitur mirë në krizën e tanishme në sajë të kësaj që u realizua gjatë viteve të fundit. Këtë e tha shefi i Bankës Popullore Bullgare DImitër Radev në hapjen e vitit të ri mësimor në Universitetin e Ekonomisë Kombëtare..

15.09.20 15:06 |
Ministrja Zaharieva

Bullgaria është kundër “ad hoc” mbylljes së kufijve

Bullgaria insiston për përpunimin e kritereve unike mes shteteve për udhëtimet në botë, që të mos mbyllen kufijtë dhe të vendoset karantinë nga sot për nesër. Nuk duhet të lejohet situata nga marsi, kur njerëzit prisnin në kufij, tha Ministrja e..

09.09.20 18:45 |

Dhuratë bullgare për Tetovën në Maqedoninë e Veriut

Ambasadori i Bullgarisë në Maqedoninë e Veriut Angell Angellov i dorëzoi Kryetares së Bashkisë së Tetovës Teuta Arifi një dhuratë prej pajisjesh mjekësore dhe pakosh ushqimore. Dhurojmë 14 kostume mbrojtëse, të cilat mund të përdoren deri në 50..

09.09.20 15:41 |

Biznesi bullgar në kushtet e recesionit, pandemisë dhe krizës politike

Ekonomia bullgare ka 10% ulje për tremujorin e dytë të këtij viti, kundrejt 3 muajve të parë, tregojnë  të dhënat e statistikës kombëtare. Si punon biznesi në kushtet e recesionit, të pandemisë dhe të krizës politike komentuan përpara Radios..

08.09.20 14:44 |
Всички новини: днес | вчера