Eмисия новини
от 05.00 часа

Dita e 80 e protestive

Shiu mbi Sofjen i pengoi shumë protestues kundër qeverisë dhe kryeprokurorit të përfshihen në protestat ditën e 80. “Mungesë e lidhjes me realitetin” – kështu oratorët e kualifikuan këshillin e kryetares së parlamentit Cveta Karajançeva që njerëzit..

27.09.20 09:55 |

Dy protesta para Pallatit të Gjykatës shoqërojnë zgjedhjen e anëtarit të ri të Këshillit të Lartë Gjyqësor

Dy protesta paralele zhvillohen para godinës së Pallatit të Gjykatës – njeri i lëvizjes BOEC dhe tjetri i organizatës rinore të “Bullgarisë Demokratike”. Arsyeja është zgjedhja e Evgeni Ivanovit anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor. Protestuesit..

26.09.20 12:04 |

Grupi i monitorimit pranë KE i drejton pyetje kryeprokurorit

Vallë, a punon kryeprokurori mbi informacionin e botuar në mediat spanjolle për hetimin e një skeme për pastrimin e parave në Barcelonë, për të cilën thuhet se është e lidhur kryeministri Bojko Borisov. Kjo është një nga pyetjet e drejtuara zyrës..

16.09.20 11:31 |

Botim evropian me artikull kritik për kryeministrin bullgar

“Pasojat nga dita e 56-të e protestave në Bullgari me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë së Bojko Borisovit dhe kryeprokurorit Ivan Geshev janë shqetësuese”, shkruan në një analizë The Brussels Times. Gazeta rikujton “shfrytëzimin e forcës nga..

15.09.20 12:47 |

Prokuroria ishte ajo që kërkoi takimin për Bullgarinë në Parlamentin Evropian

Zëvendës kryeprokurorja Krasimira Filipova njoftoi, se mbledhja e Grupit për Monitorimin e Demokracisë, Superioritetit të Ligjit dhe të Drejtave Kryesore pranë Parlamentit Evropian u kërkua nga kryeprokurori Ivan Geshev në kontekstin e presionit të..

28.08.20 16:54 |
Krasimir Cipov

Në projektin për Kushtetutë të re pushteti i kryeprokurorit është më e kufizuar

Sipas tekstit të propozuar lidhur me sistemin gjyqësor kryeprokurori nuk do të ketë pushtet të tepruar . Këtë e tha në një intervistë për BNR Krasimir Cipov zëvendës kryetar i grupit parlamentar të partisë GERB. Ai saktësoi se bëhet fjalë për..

24.08.20 17:16 |
Ivan Geshev

Kryeprokurori i Bullgarisë thirr mbledhjen kombëtare të akuzuesve

Prokurori i përgjithshëm i Bullgarisë Ivan Geshev më 24 gusht thirr 700 prokurorë dhe hetues në një mbledhje kombëtare në Sofje. Tema është “Mbrojtja e pavarësisë së prokurorisë bullgare për të parandaluar shkeljen e superioritetit të ligjin në përputhje..

18.08.20 12:41 |

Mbeten tendat në tri udhëkryqe të qytetit

Edhe ditën e shtune të mbyllur për trafikun mbeten udhëkryqet te “Ura e Shqiponjave”, Universiteti i Sofjes dhe te i ashtuquajturi “trekëndëshi i pushtetit”. Pranë tendat lexohen mbishkrime “Bullgaria nuk është e tillë siç duhet të jetë”. Para..

15.08.20 10:11 |
Hristo Ivanov

Hristo Ivanov: Parlamenti i tanishëm është i privuar nga ekspertiza

Bojko Borisov përpiqet të fitojë kohë për t’i garantuar vetes se do të mbetet në pushtet deri në përfundimin e mandatit të rregullt të këtij Kuvendi Popullor. Kështu Hristo Ivanov bashkëkryetar i “Bullgarisë Demokratike” komentoi para BNR propozimet e..

14.08.20 15:38 |

Protestues u përpoqën të mbyllin autostradën “Trakija”

Më 31 korrik policia u pengoi protestuesve të bllokojnë lëvizjen në autostradën “Trakija”. Megjithëkëtë ata arritën të mbyllin rrugën automobilistike midis qyteteve Stara Zagora dhe Haskovo. 17 orë me radhë protestuesit ngulin këmbë për..

01.08.20 13:43 |
Всички новини: днес | вчера