Eмисия новини
от 10.00 часа
Anton Kutev

Deputeti Anton Kutev mendon se në se problemet nuk zgjidhen nga institucionet gjatë vjeshtës do të ketë valë të re protestash

Me paraqitjen e një raporti për punën e Prokurorisë nga kryeprokurori Ivan Geshev në parlament duhet të vihet fillimi i diskutimit për domosdoshmërinë e korrigjimeve në Kushtetutë. Këtë e tha në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare deputeti i..

31.07.20 12:14 |

Filloi protesta e 22-të e mbrëmjes

Vazhdon bllokimi i dy udhëkryqeve të rëndësishme në Sofje – Ura e Shqiponjave dhe trekëndëshi i pushtetit. Njerëzit nga kampet me tenda të ngritura aty theksojnë se do të mbeten përderisa kryeministri dhe kryeprokurori do të japin dorëheqje. Këtë e..

30.07.20 19:22 |
Ivan Geshev

Kryeprokurori tha se “protestat dhe lojërat politike” nuk do të pengojnë punën e tij në luftimin e krimit dhe korrupsionit

Kryeprokurori Ivan Geshev tha se sivjet prioritetet e tij janë eliminimi i krimeve kundër njerëzve të zakonshëm dhe luftimi i korrupsionit në shtresat e larta të pushtetit. Këtë ai e deklaroi para gazetarëve në regjionin e qytetit Shumen ku zhvillohet..

28.07.20 11:47 |

Vazhdojnë protestat kundër qeverisë megjithë shirat

Ditën e dhjetë me radhë protestat kundër qeverisë vazhdojnë para Këshillit të Ministrave dhe Presidencës në kryeqytet. Mbetet kërkesat për dorëheqje të kryeministrit Bojko Borisov dhe të kryeprokurorit Ivan Geshev. Pavarësisht se moti është me shi..

18.07.20 18:04 |
Anton Kutev

Opozita kërkoi dëgjim të kryeprokurorit në Kuvendin Popullor

Partia Socialiste Bullgare në opozitë kërkoi dëgjim të kryeprokurorit në Kuvendin Popullor për këtë se si funksionon prokuroria. Deputeti Anton Kutev i cili drejtoi kërkesën nguli këmbë gjithashtu që deputeti Daljen Peevski nga Lëvizja për të..

17.07.20 14:31 |

Kryeprokurori shpalli se nuk do të japë dorëheqje

Kryeprokurori Ivan Geshev tha, se nuk do të japë dorëheqje megjithëqë për këtë ngulin këmbë presidenti Rumen Radev dhe protestuesit. Geshev e deklaroi këtë në qytetin Shivaçevo të Bullgarisë Qendrore ku u zhvillua një operacion i specializuar kundër..

16.07.20 11:33 |
Ivan Geshev

Kontrollimi i kontratave të privatizimit ka për qëllim të rikthejë ndjenjën e drejtësisë në shoqërinë bullgare

Në pjesën më të madhe privatizimi ishte një proces kriminal, tha para Radios Kombëtare Bullgare kryeprokurori Ivan Geshev. “Nga ky proces kriminal morën aktive dhe para një rreth të gjerë shtetasish bullgarë, të cilët tani kanë interes që statukoja të..

04.03.20 19:47 |
Kryeprokurori Ivan Geshev

Kryeprokurori kërkoi kontrollim të plotë të procesit të privatizimit

Kryeprokurori Ivan Geshev ngarkoi Agjencinë Shtetërore “Siguria Kombëtare” të kryejë verifikim të plotë të të gjithë procesit të privatizimit dhe të kontrollit të mëvonshëm nga ana e ministrive përgjegjëse, agjencive dhe institucioneve të tjera..

12.02.20 13:28 |
Kryeprokurori Ivan Geshev: “Askush nuk është i paprekshëm nga ligji. Në se kishte ndonjë periudhë të tillë në historinë bullgare pas vitit 1989, ajo është në të kaluarën. Bullgaria po ndryshohet.

Biznesmenë të mëdhenj bullgarë në qendrën e vëmendjes së drejtësisë

Pas biznesmenit Cvetan Vasilev, pronar i Bankës së falimentuar Korporative, i cili akuzohet për krime për 1.4 miliard euro, pas bosit të prodhimit të alkoolit Minju Stajkov me 70 milion euro të sekuestruara, pas familjes Arabaxhievi, milionerë në..

05.02.20 13:33 |
Ivan Geshev

Kryeprokurori kërkon ndihmën e institucioneve evropiane për ekstradimin e një biznesmeni bullgar nga Serbia

Kryeprokurori i Bullgarisë Ivan Geshev i dërgoi letra sekretarit të përgjithshëm të Këshillit të Evropës dhe Komitetit Evropian për Problemet e Krimit me kopje te kryetarët e Parlamentit Evropian dhe të Komisionit Evropian, me të cilat sjell informacion për..

05.02.20 11:19 |
Всички новини: днес | вчера